Aksaray'da orman yangınlarını önlemek için jandarma bilgilendirme yapmıyor

Aksaray

Aksaray'da orman yangınlarını önlemek için jandarma bilgilendirme yapmıyor

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, çevre ve doğal hayatın korunması, meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenebilmesi amacıyla denetim, kontrol ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.

Bu kapsamda, havaların aşırı derecede ısınması, ormanlık bölgelerde insan ve araç yoğunluğunun artması nedeniyle, meydana gelebilecek orman yangınlarının engellenebilmesi amacıyla Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından sorumluluk alanında bulunan ormanlık alanlarda kontrol ve denetim faaliyetleri icra edilmiştir. Faaliyetler esnasında sorumluluk alanında bulunan mahalle ve köy muhtarlarına camilerden, Aksaray Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu kararı ile 15 Eylül 2022 tarihine kadar ormanlık alanlara girişlerin yasak olduğuna dair anonslar yaptırılmıştır. Ayrıca vatandaşlara orman yangınları ile mücadele konusunda bilgilendirmeler yapılarak broşür dağıtılmıştır.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, çevre ve doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
Aksaray Çevrecilerinden "Benim Ormanım" için El Ele
İÇ ANADOLUNUN EN BÜYÜK MEDYA PLAZASI BUGÜN NEVŞEHİRDE AÇILIYOR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor