Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi’nin 20 Haziran 2025 tarihli ve 963 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile görev yerleri değişen hâkim ve cumhuriyet savcıları için Aksaray Barosu tarafından bir veda ve onur gecesi düzenlendi. Aynı program kapsamında, mesleğinde 40. yılını tamamlayan Baro üyesi Av. Gülseren Karabatak da onurlandırıldı.
Yoğun katılımla gerçekleşen gecede; Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İdare Mahkemesi Başkanı Yakup Camgöz, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Dadal, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Berna Boyrazoğlu Yelken, önceki dönem Baro başkanları, Baro Başkan Vekili Av. Cumali Altınsoy, Baro Saymanı Av. Tutku Çetin Teksin, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Oğuz Yasin Eğritaş ve Av. Emrah Aktaş ile çok sayıda hâkim, savcı ve avukat yer aldı.
Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yargı camiamızın değerli mensuplarının emekleri, sadece bir plaketle ölçülemez. Ancak bu anlamlı buluşmalar vesilesiyle hem bir veda hem de minnet duygularımızı sunma fırsatı buluyoruz. Bugün ayrıca, mesleğinde 40 yılı geride bırakan ve örnek duruşuyla genç meslektaşlarımıza ilham olan Av. Gülseren Karabatak’ı saygıyla selamlıyoruz.”
Konuşmaların ardından plaket takdimine geçildi. Görev yeri değişen hâkim ve savcılara plaketleri şu isimler tarafından verildi:
Gecede ayrıca, Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan “40. Yıl Beratı” ve “40. Yıl Plaketi” de meslekte 40. yılını dolduran Av. Gülseren Karabatak’a takdim edildi. Berat, Av. Latif Ağır tarafından; plaket ise Av. Meral Koşar tarafından sunuldu.
Baro yönetimi, görev yerleri değişen hâkim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar dilerken, Av. Gülseren Karabatak’a da 40 yıllık hizmeti ve katkıları için teşekkür ederek saygı ve minnetlerini ifade etti.
10167,26%1,69
40,02% 0,01
46,91% -0,03
4265,08% -0,01
6818,65% 0,00
Aksaray
10.07.2025