Tarih: 07.06.2024 13:53

Aksaray'da Bilim Festivali bugün coşkuyla başladı.

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Bilim Festivali bugün coşkuyla başladı. Tacin Mahallesi Bilim Merkezi arkasındaki alanda start alan festivalde onlarca stant açıldı. 200 standın bulunduğu ve yüzlerce vatandaş ile protokol üyelerinin katılımı ile açılan festival alanında 120 yerli ve milli firmanın ürünleri sergileniyor.


Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, festivalin 3.’sünü düzenlediklerini belirterek, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, valiliğimizin de desteğiyle bilhassa TÜBİTAK Başkanlığının desteğiyle festivalimizin başlangıcını bugün yaptık. 3 gün sürecek bir festival. Yine 7’den 70’e tüm gençlerimize, vatandaşlarımıza, Aksaray ve bölgedeki hemşerilerimize ev sahipliği yapacak festivalimiz. Gerçekten çok heyecan verici. Gençlerimizin bilime olan bağlılığı, istekliliği, arzusu bizi ziyadesiyle bu organizasyonların yapmaya teşvik ediyor” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelesi dualarla protokol üyeleri tarafından kesildi. Ardında protokol üyeleri vatandaşlarla görüşerek stantları bir bir gezdi. Vatandaşlar, çocuk ve gençler ise belediyeye teşekkür ederek festivalin etkileyici ve öğretici olduğunu söyledi. Festival 3 gün boyunca devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —