Tarih: 04.04.2020 12:25

Aksaray’da Asbest Borular Yatay Sondaj Yardımı İle Değiştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları kapsamında, Çerdiğin Mahallesi Saatçioğlu camii karşısında Uluırmak kanal geçişinde asbest boruların yerine polietilen borularla değiştirilmesi, için çalışma başlatıldı. 

Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşlara daha kaliteli içme suyu sağlamak amacı ile başlatılan asbest boruların polietilen borularla değiştirilme çalışmasında yatay sondaj kullanıldı. Çalışmaların tamamlanması ile mevcut asbest boruların yerine 355’lik polietilen borular kullanıldı. 

Kullanılan yatay sondaj sayesinde Uluırmak kanal geçişinde yapılan çalışmada herhangi bir beton yada asfalt kırma işlemine gerek olmadı. Uluırmak geçişinde kullanılan yatay sondaj ile çalışmalara denk gelen araç köprüsünde de herhangi bir yıkım yapılmadan çalışma yapıldı. Ayrıca kullanılan yatay sondaj ile çalışmalar esnasında oluşabilecek çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş oldu. 

Uluırmak kanal geçişindeki içme suyu hattını için kullanılan yönlendirebilir yatay sondaj makinasının 80 metre uzunluğunda mesafeyi delici ile içme suyu hattının geçişinin yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer yapılan çalışma ilgili yaptığı değerlendirmede şehirdeki asbest borularının yeni nesil polietilen borularla değiştiğini ifade etti. Başkan Dinçer açıklamasının devamında “Şehrimizi asbestli borulardan kurtarıyoruz. Halkımızın daha temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşması için asbest borularını günümüz teknolojisine uygun polietilen boruları ile değiştirmeye devam ediyoruz. Bunun için Çerdiğin Mahallesi Saatçioğlu Camii yanında Uluırmak kanal geçişini yönlendirilebilir yatay sondaj sistemi ile delmek suretiyle çalışmamız sürüyor” dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —