Aksaray belediyesi sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantıları düzenliyor

Aksaray belediyesi sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantıları düzenliyor

Aksaray Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla Proje Bazında Fikir Alış Verişi ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Aksaray Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla Proje Bazında Fikir Alış Verişi ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen toplantıya Ak Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz,  Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Memur Sen İl Temsilcisi Mahmut Aslan, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Birlik Başkanı Esat Zengin, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Berberler Odası Başkanı Mehmet Doğan, Manavlar Odası Başkanı Musa Bozkurt,  Verenel Dernek Başkanı Serdar Seyirden, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Tümsiad  Başkanı İzzet Çevik,  Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya, Bediüzzaman Kardeşlik ve Hizmet Vakfı Başkanı Erdoğan Kaya, Sağlık Sen İl Başkanı Rıfat Kaya ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üçkulak katıldı.

Aksaray’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Aksaray’ı marka şehir yapmak için STK’larla hep birlikte çalışacaklarının altını çizen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şunları söyledi:

“Sivil toplum kuruluşlarımıza özellikle önem veriyorum. Şehri tek başına yönetmek değil, istişare etmek ve birlikte bir arada yönetmek önemli. İşin başı bu; sivil toplum kuruluşlarımız bizim ulaşabileceğimiz en uç noktalara ulaşacak konumdalar ve değerli başkanlarım da yapmış oldukları çalışmalarla zaten bunları devam ettiriyorlar.

Şehrimiz büyüyor, gelişiyor. Gönlümüzden geçen, marka bir şehir yaratmaktır. Bunu yaparken de tek başımıza değil, birlikte yapmak istiyoruz. Sizlerin görüşleri, fikirleri bizim için önemli. Onları biz teker teker değerlendiriyoruz. Her sivil toplum kuruluşu bizim için önemli ve değerlidir. Her fikir de bizim için değerli ve önemlidir ve dikkate değerdir. Sizlerin bizlere ileteceği projeler ve görüşler doğrultusunda biz ilerleyeceğiz.

Yine şehrin muhtelif yerlerinde yapmayı düşündüğümüz projeler var. Salı Pazarı’nın içine yaptığımız ve bitmek üzere olan pazar yeri projemiz var. Manavlar Odası Başkanımla ve o konuyla ilgili diğer başkanlarımızla istişare yapacağız. Balıkçılarımızla görüştük. Bu konudaki projemiz de son haline geldikten sonra tekrar görüşeceğiz. Farklı projelerde ve çalışmalarda da sizlerin mutlaka görüşlerini almak istiyorum.” Dedi.

 

Başkan Yazgı ayrıca 9 ayda Aksaray’a yaptığı hizmetleri sinevizyon gösterisi şeklinde STK temsilcilerine tanıtarak şu bilgileri verdi:

 

 “Mahalle meclisleri kurduk. 25 mahallede kurduğumuz mahalle meclisleri ve iftar sofralarında 20 Bin’e yakın vatandaşımızla bir araya geldik, sorunlara anında çözümler ürettik.

Yine belediyemizin girişini değiştirdik. Düzenlemelerin yanı sıra Belediye Meclis Salonumuzu da bize yakışır hale getirdik.

Suyla ilgili olarak, sağ olsun vekillerimize, bakanımıza ve de DSİ Genel Merkezi’mizdeki bölge müdürlerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle bu işin üstünde sürekli duruyoruz.  Şehrin yaşam kaynağı su için gerekli tüm bürokratik girişimleri tamamladık.  6 tane kuyumuzu açtık. Yaklaşık ortalama her birinden 50 Litre/saniye olmak üzere toplamda 300 Lt. su elde ettik. Amacımız barajdan alınan suyu azaltmak. Bu anlamda kısa orta ve uzun vadede projelerimiz var. Uzun vadedeki projemiz Ecemiş suyuyla ilgili olacak. Değerli vekillerimle o konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Asfalt çalışmasına kenar mahallelerimizden başladık, bu nedenle “Asfaltsız Mahalle Kalmayacak” dedik; çok kısa bir sürede,  25 mahallemize 150 Bin Ton asfalt dökerek yaklaşık 95 kilometrelik yenilenmiş yol ağını dizayn ettik.

Bir gecede yol açma bizim klasiğimiz oldu;  modern kavşaklar, kaldırımlar ve özellikle bazı mahallelerimizde trafik kazalarının sık olduğu yerlerde yeni düzenlemeler yapmak suretiyle de şehrimize kazasız belasız günler diliyoruz. Ayrıca, halkımıza daha konforlu hizmet sunmak adına “Yeni Ulaşım Modeli” kapsamında aldığımız 60 yolcu kapasiteli, engellilere özel donanımlı, 150 yeni otobüsle Aksaray’ın ulaşımında yeni bir çağı başlattık… Toplu ulaşım hatlarındaki mevcut ve yeni durak noktalarını belirledik, modern duraklarımızı hizmete sunduk. Yaya trafiğini de unutmadık; cadde ve sokaklarda rahat yürünebilmesi için yeni kaldırımlarla birlikte engelli vatandaşlarımıza özel rampalar yaptık, kaldırım işgaline son veren düzenlemeyi devreye aldık…

 

Kılıçaslan Parkı 2. Etap kapsamında 160 Bin metrekarelik alanda yeşillendirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Restoran, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, dinlenme ve jimnastik alanları ekledik.  3. Etap proje çalışmamız devam etmektedir. Seyir Terası önceki dönemden devam eden bir projemiz; onu da bitirdik ve önümüzdeki Mayıs ayında açmayı planlıyoruz.  Bir-iki ilave daha yapacağız ve burayı hem kafeterya hem lokanta olarak kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca çocuklarımıza masal gibi bir Aksaray sunmak için çizgi film ve masal kahramanlarının yer aldığı oyun alanları oluşturduk.

Toki Konutları bölgesinde kurduğumuz dev rekreasyon(eğlendinlen) alanımızda, sportif sahalardan yürüyüş parkurlarına, parklardan havuz, dinlenme ve piknik noktalarına kadar her ayrıntısını en modern düzeyde planladığımız farklı bir sosyal konsepti hayata geçiriyoruz…

Her sokağın bir parkı olmalı diyerek belediye tarihinde bir rekor kırdık; çocuk oyun alanları, dış mekân spor aletleri ve kauçuk zeminden oluşan 100 yeni parklık ihaleyi gerçekleştirdik.

Kent Meydanı’nın yeni sembolü olan Saat Kulesi ile Aksaray’ın estetik gelişimine öncülük ettik…

2. Kılıçaslan, Somuncu Baba gibi şehrimize değer katan zatların bronz heykelleri ile yaşayan şehir anıtı da yeni oluşturulan kavşak düzenlemelerindeki yerlerini aldı.

Kent meydanına kurduğumuz “Ramazan Sokağı”nda her gece halkımıza, sema gösterilerinden sıra gecelerine, ney dinletisinden ünlü isimlerin konserlerine, tiyatro gösterilerinden sohbet programlarına ve çocuklarımıza özel hazırladığımız oyun alanlarına kadar Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini ve coşkusunu hissettiren unutulmaz bir 30 gün yaşattık…

Ayrıca Ramazan Ayı boyunca iftar yemeklerini halkımızın ayağına taşıdık, ihtiyaç sahibi insanlarımız için kurduğumuz iftar sofralarında bereketi kucakladık.

Yine festivalimizi yaptık ve bunu 10 güne çıkarttık. Aksaray’ın tanıtımına büyük katkılar sağlayan yeni etkinlikleri festival kapsamına aldık. Amacımız şuydu: Aksaray’ımızı tüm Türkiye’ye tanıtmak. Bu anlamda ayrıca Aksaray tarihinde ilk kez film festivali gerçekleştirdik; halkımızı ünlü oyuncularla buluşturduk.

Klasik otomobillerin yarıştığı Ihlara Rallisi ile insanımıza yarış heyecanını tattırdık.

Hasandağı Yamaç Paraşütü Şenliği’ni ilk defa festivalimiz kapsamına aldık.   Burada da Türkiye’nin dört bir yanından yamaç paraşütçüleri gelerek gösterilerini yaptılar. Güzel bir şekilde sonuçlandı. Yine bisiklet şenliği devam etti.  

Aksaray’la ilgili fotoğraf yarışması gerçekleştirdik, bunları takvimlere bastık.

Konserlerimiz oldu. Ardından İstanbul’da tanıtım günlerimiz oldu. Feshane’de düzenlenen 2. Aksaray Tanıtım Günleri ile İstanbul’u kökleriyle buluşturduk, Aksaray’ın tanıtımına önemli katkılar sağladık. Somuncu Baba

Aşkın Sırrı filmiyle Aksaray’ı beyaz perdeye taşıyoruz…

 

Beyaz Masa uygulamamızı önemsiyoruz. Özellikle iftarlarda mahallelerimize kadar götürdüğümüz Beyaz Masa faaliyetleri için belediyemizde de çalışmalar devam ediyor. Sorun ya da sıkıntıların olduğu noktalarda vatandaşlarımızı mahallelerinde dinledik, çözüm için yol gösterdik. Onlara geri dönüş yaptık.

 

Emekli vatandaşlarımıza özel olarak tahsis edilen Emekli Dinlenme Evi ve Çay Bahçemizi görkemli bir törenle hizmete sunduk. Emeklilerimizle birlikte tüm halkımızın da faydalanabileceği yeni bir tesisi şehrimize kazandırdık.

Somuncu Baba Sofrası -şu an içinde bulunduğumuz yer burası- daha önce, başka bir işletmecideydi ondan aldık ve belediyemiz bünyesinde hizmete açtık.  Pazar Pazarı’nın etrafını kapattık. Bu konuda da  başkanlarıma ben buradan söylemek istiyorum; fuar ya da benzer etkinlikleriniz olursa buraları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  Akmek Sanat Atölyesi’ni Adese AVM’de hizmete hazırladık. Bayanlarımız burada hem el becerileri kazanacak hem de yaptıkları ürünleri burada satışa sunabilecekler. Hemen yan tarafında kafeterya yaptık. Özel Aksaray Hastanesi’nin yanında 4 eczane 1 kafeteryadan oluşan yeni iş yerleri yaptık. Hem şehrimizin ticari gelişimine destek sağladık hem de halkımıza sunacağımız hizmetler için yeni kaynaklar oluşturduk. Bunların 2 tanesini sattık 2 tanesi de kiralandı.

Muhtarlarımızla ilgili modern muhtar evleri hazırladık. 4 bölgeye bunu yaptık ama, 8 mahalle ile ilgili de çalışma yapmaya karar verdik. Bunun içerisinde tuvaleti, lavabosu, küçük bir odası, mutfağı bulunuyor. Vatandaşların rahat bir şekilde hizmet olacağı bir yapı oluşturuldu.

Herhangi bir olay anında saniyelerin bile hayati önem taşıdığı İtfaiye Müdürlüğümüz’ün de bulunduğu bölgede hem trafik akışını rahatlatmak hem de yaya trafiğine uygun hale getirmek amacıyla kaldırım, refüj ve yeni kavşak çalışmalarını gerçekleştirdik, yolların bakımını yaptık. Ayrıca İtfaiye araçlarının yer aldığı garaj girişlerini de otomatik sistem kapılarla yeniledik. 

Belediyemize ait Entegre Et Tesisini Avrupa standartlarında modernize ettik, tavan dahil tüm sistemlerini yeniledik ve kapasitesini %70 yükselttik.

İhtiyaç anında cenaze sahiplerine, iç donanımıyla birlikte (masa, sandalye, çay takımı) ücretsiz olarak tahsis edeceğimiz Taziye Çadırı uygulamamızı hizmete sunduk.

Yine belediyemizin çalışması bedava internet Aksaray’da ilk defa halkımıza ücretsiz internet olanağı sağladık. Ayrıca resmi web sitemizi, yeni kurumsal kimliğimize uyumlu olarak yeniledik. Burada da yeni bir çalışma başlattık cep telefonuyla ilgili fotoğrafı çekip altına da yazarlarsa onla ilgili işlem yapmış olacağız.

 

Günebakan sertifikası şu anda 5. Oldu 5 yer verdik; bu uygulamamız şöyle 32 tane kriterimiz var bunu 100 üzerinden puan alıyoruz 80 puan üzeri alana sertifikayı almaya hak kazanıyor. Bunu anlamı şu bu amblemleri gördüğünüz yer hijyenik bir ortam temiz yer rahatlıkla yemeğinizi yiye bileceğiniz yer anlamına geliyor. Bu şekilde beş yere sertifika verdik.

Ambalaj atıkları kaynağında toplanması iki firmayla anlaştık Aksaray’ı ikiye böldük önce kamudan toplayacaklar sonrada pilot bölge mahallelerimizi seçtikten sonra tüm şehrimize yayacaklar.

Sokak hayvanlarının birer emanet olduğunu düşündüğümüz için onların barınma, aşılanma ve işaretlenmesine yönelik profesyonel katkılarından faydalanacağımız Aksaray Üniversitesi Veterinerlik Fakültemizle bir işbirliği anlaşması yaptık.

Sporcularımız şunu söylemek istiyorum seçim gezisinde bir aileyi ziyaretimizde odaki çocuklarımızdan bir başka belediyenin ismi altında spor faaliyetini yürütüyorlardı biz seçildikten sonra o kardeşlerimizi belediyemiz bünyesi altına aldık. Atletizmde bizim adımıza yarışıyorlar. Pek çok branşta yetenekli gençlerimize sahip çıktık, birçok ödül ve başarıyı şehrimize taşıdık. Bu anlamda “yaz spor okulları” uygulamamız ve yeni sportif mekânlar oluşturmaya yönelik çalışmalarımızla altyapımızı güçlendiriyoruz… (8 branş: engelli basketbol, judo, atletizm, bayan voleybol, futbol, hentbol.

İnsanımızın tarihi ve kültürel bilinç açısından gelişimini önemsiyoruz… Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz gezi programlarımız ile çocuklarımızı Çanakkale’ye, engelli kardeşlerimizi Konya’ya, Şehit yakınları ve Gazilerimizi Karadeniz’e uğurladık.

           

 Milletvekili Ruhi Açıkgöz: Hiçbir mesele sahipsiz değil Aksaray’ın meselelerinde yek vücut olarak hareket ediyoruz. Bu da önemli; kimi konularda daha aceleci davranıyoruz hemen yapılsın istiyoruz biz de aynı kanaat deyiz.  Ama teknik nedenlerden dolayı işler bazen aksaya biliyor. Mesela o zamanki başbakanımız Abdullah gül duble yolu Aksaray da başlatmıştı o kadar ilginç olaylar geldik bu yolun başına yine 5- 10 km eksiğimiz kaldı alan müteahhitler anlaşamadı bir yol öyle geçti, bulduğumuz taş ocağının taşı eridi başka ocak aradık bir yıl geçti bu tür şeyler oluyor ama düşünün 2002 de duble yollar yoktu organize sanayimiz yoktu bu gün 3. Organize sanayi bölgemizi yapıyoruz. 1, organize sanayi bölgemizde 26 fabrika bunların içerisinde fabrika diyeceğimiz tesis yoktu. Bu gün üçüncüsünü yapıyoruz. Üniversitemiz yoktu şimdi kampüsümüz canlı hale geldi ki. 13 yılda çok şey yaptık, yeter mi? Yetmez sizin desteğinizle bu gün dile getirilen konularda zaman içerisinde aşılacaktır. Konuların sahibi var önemli olan bu niye şimdi yapılamıyor meselesinin açıklaması var. Konuların sahibi var yapılacaktır. Ben sayın başkanıma özellikle teşekkür ediyorum 1 yıl içerisinde Aksaray’ın çehresini değiştirdi, yeni bir ruh verdi Aksaray’a kendisine hakikaten teşekkür ediyorum özellikle sizlerle olan ilişkisi; özellikle Belediye başkanı size hizmet ediyor. Sizinle istişaresi çok önemli, bu güne kadar yaptığı işleri sizlerle istişare sonunda yaptı ve başarılı sonuçlar aldı. Yürütmenin çalışmalarına katkınız Aksaray’ın hayrına bu konuda çekinmeyin bazen azarlana bilirsiniz hiç önemli değil bir daha gidin çünkü bu şehri biz aya kaldıracağız. Dışarda biri gelip te Aksaray için bir şey yapacak değil. Biz hep birlikte yapacağız bunu.

Havaalanı meselesi ben şuna inanıyorum bugün için hayal gibi gözüke bilir Aksaray’ın 3 tane havaalanı olacak ben bundan eminim. Bir tanesi zaten Kapadokya havaalanı orası bizim turizm için önemli bize Gülağaç, Güzelyurt, Saratlı yeraltı şehrinden bakarsak 50 km biraz önce bahse konu olan bölgesel havaalanı yapılacağına inanıyorum. Bir 3 üncü havaalanımızda Konya Antalya’ya gidecek küçük uçaklarımız için kullanılacaktır çalışmalar devam ediyor bunu bir gün arkadaşlarımız bunu görecektir. Yani üç tane havaalanımız olacak bunlar hayal değil. Ben yıllarca organize sanayi bölgesinde çalıştığım için biliyorum o zaman Konya’nın sanayi bölgesi kadara yer ayırmıştık o zaman işin içinde olan biri si olarak ben bile nasıl dolduracağız diye düşünüyordum Konya 300 dekar bizimki 276 dekar biz bunu nasıl dolduracağız diyorduk şimdi 3.üncüsünü yapıyoruz. Yeter ki Aksaray’ımız siyasetiyle sivil toplum kuruluşuyla birlikte hareket edebilsin her şeyin üstesinden geliriz. Bu güne kadar verdiğiniz destekler için katkılar için teşekkür ediyorum.

 

Milletvekili İlknur İnceöz : Ak Parti Halkla ilişkiler genel başkan yardımcısının  Aksaray’ımızda bulunması ve ekibiyle beraber il başkanımızın organize ettiği sabah ilk bölümünde parti  içerisinde halkla ilişkiler birim başkanlığımızda parti içerisinde yaptığımız bir toplantı belediyemiz hizmetler arasında gördüğümüz emekliler dinlenme evi ve gördük ki artık dinlenme evi açılışını yaptığımızda çok büyük gibiydi ama bugün gördük ki onun en az bir kendisi kadar daha alana ihtiyaç olduğunu gördük başkanımızın projeler arasında olduğunu biliyoruz hanımlar içinde çok önemli projelerimiz çok yakında hayata geçecektir.

Aslında bu sosyal projeler bir yönüyle de bugün STK’lılarımızla ve sizlerle yaptığımız görüşmelerinde ortaya çıkan değerlerin bir tanesi de aile ve değerlerdir belediyemizin bu yapmış olduğu  sosyal projeler aynı zamanda ailelerimize de çok önemli  katkısı oluyor hem yaşlıları ailelerimizin yanında tutabilecek hayatın içerisinde toplumun bütünlüğü içerisinde onlara yer açabilecek sosyal bir faaliyetler ben bu anlamda gerçekten teşekkür ediyorum orda gerçekten bir ihtiyaç var kadınlarımız için es keza akabinde  ekranda gördüğümüz akmek bundan 1 ay önce sanat galerimizi hem de kadınlarımızın hem üretim yapabilmeleri hem de satışını yapabilmeleri bu çok önemliydi kadınlarımızın ürettiklerini nerelerde satabileceklerdi buda çok önemli bir hizmet olarak düşünüyorum. Kadınlarımız buralara geldiğinde hem becerilerini geliştiriyorlardı hem de aile bütçesine katkıda bulunabilme memnuniyeti içerisinde oluyorlar akabinde sizlerle yapmış olduğumuz toplantı idi çoğunluğu Aksaray sivil toplum örgütleri ile çoğunluğunun iştiraki ile gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 4 saat süren toplantı idi ben orada da temsil ettiğiniz STKlılar için teşekkür ettim ve yine yeniliyorum çünkü gerçekten bugün hiç kimse birbirimize siyaset yapmadan Aksaray’ımızın ne meselesi var bunları konuştuk

 

Biz yaklaşık 12 yıldır iktidara geldiğimiz günden beri Ak partiyle beraber Aksaray’ımızda çok büyük değişiklikler oldu en önemli değişikliklerde bizim siyasete, siyasetçiye ve siyaset yapma üretmeye verdiğimiz katkı ve değerlerdir. İktidarıyla muhalefetiyle İlimiz memleketimiz söz konusuysa bu masa etrafına oturabiliyor ve ortak akıl üretebilmenin derdine düşüyoruz. teşekkür ediyorum bugün Aksaray için bir fikir teatisi içerisinde olduğu sorunların çözümlere sizler bizlere teşekkür ettiğiniz oldu 12 yılda hayatımızda çok önemli değişiklikler oldu baktık ki film şeritleri gibi neler yapmışız neler gerçekten bazı işler var ki buralarda da konuşulduğu gibi değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması yol yapmak, su getirmek köprü yapmak bina inşa etmek  kat sayı engeli gibi insan sermayesindeki  engelleri kaldırmak ve insan yetiştirmenin önündeki engelleri kaldırmak bunlar diğer yapılanlarla mukayese edilmeyecek kadar kendi öz sermayemizi yeniden gün ışığına çıkarmak geçmişle geleceği bir araya da buluşturmak üzere çok önemli yaptığımız işlerdir bunlar

 Bununla beraber Aksaray’ımızın başka ne sorunları var en büyük sorunumuz Hastane sorunuz mu? hastane için başa dönmeyeceğim ama son olan gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum İl başkanımızın kongresi son derece bereketli bir konkreydi onu belirteyim çok ciddi anlamda hem genel merkezden katılımlar hem de sayın sağlık bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımlarıyla güzel bir gün geçirdik o gün çok yoğun bir programımız vardı ikiye bölündük belediye başkanımız Ruhi Açıkgöz beyler buradaki programa dahil oldular Beşir hocam ve Naci hocamızla beraber  ve bizde   Alirıza Beyle  sağlık bakanlığımızla hastane ziyareti yapmıştık Sağlık bakanımız hastaneyi gördüğünde ne kadar bir acil bir ihtiyaç olduğunu bizim popülist bir politika içerisinde talep etmediğimizi acilen ve ivedi bir şekilde yapılması gerekli olduğu noktasında görsel. Görsel görmek her şeyi değiştiriyor geçen haftada Alirıza beyle beraberdik ziyaret etme fırsatı bulduk. gittiğimizde de hem sayın bakanımız hem de sayın bakan yardımcımız Aksaray bizim öncelikli konumuz bizimle beraber 18 il aynı durumda ama Aksaray’ı kesinlikle yapacağız Allah’ın izniyle diye tekrar tekrar yenilediler kalkınma bakanlığında bir problem çıkarsa haber  veririz denildi bu seçimlerden önce temel atma yetişmez ama biz 600 yatak yapalım derken ama ihtiyacı karşılayacak şekilde 400 ama ihtiyacı karşılayacak şekilde alanımız müsait oraya bir sağlık kampüsü haline 317 dönümlük bir yer tahsisi yaptırdık burayı ilerde tüm hastanelerimizi birimlerimizi taşıyacağımız Aksaray’ın bir bölge hastanesi olacak şekilde yapılanacak şekilde alanı genişletilecek şekilde projelerini gerçekleştireceğiz.400 yatağı öncelikle acil ve ivedikli olduğu için karar verildi  bununda müjdesini veriyoruz. Uzun sürmesinin sebebi oradaki arazinin özel çevre kuruluna dahil olması nedeni ile idi 2 yılda anca bu işi çözebildik geçen dönem ihale sürecine girdi avam proje uygulama proje derken bugüne geldik

Biz siyasetçiler millet vekilleri olarak getirdiğimiz önemli 2 şey sağlık ve eğitimdi çünkü bu direk insanımızla temas gördüğü sağlık ta kalite olmazsa olmaz ve en çok övündüğümüz bir alan ve fiziki alt yapısını güçlendirmemiz gerekiyordu. bununla beraber demir yolu ile ilgili konu çok hızlı bir şekilde gündeme geldi Aksaray kamu oyunu bunu 10 yıldır canlı tuttuğu için Nevzat Beyin adaylık sürecinde ilk ulaştırma bakanımız Binali bey ve birçok arkadaşlarımız hatırlar Fatih mahallesindeki hocalar çay bahçesinde bu konuyu gündeme getirmişti. O günden bugüne kadarda önemli mesafeler aldık Bizim için acil olan kısmı hızlı tren çok önemli bunun önümüzdeki 10 yıl içerisinde gerçekleşecek şekilde takip edeceğimizi belirtiyorum. Bu biz oluruz veya başka arkadaşlar olur ama bunlar ilerlemesi sürdürülmesi gereken projelerimizdir. Bununla birlikte yine çok önemsediğimiz Aksaray sanayisi fazla gelişiyor organize sanayimizin ihtiyacı var özellikle son dönemde kriz döneminde organize sanayi yurt dışından Türkiye’ye gelen tek kalemden en büyük yatırımı Aksaray’a kazandırmış olmanın da farklı gururunu yaşıyoruz  Bir sabırla yatırımını tamamladığında yaklaşık 4000 kişi istihdam  imkanı bulacak şimdiden de bunun altyapısını buradaki nitelikli elemanlarını hazırlamamız gerektiğinde sizlerle paylaşmış olalım. Dolayısıyla Ulukışla ve Kırşehir arasındaki taşıma demiryoluyla alakalı hem programa  alındı ama etüd projesinde özellikle Kırşehir bölgesinde sıkıntı olduğu için proje topyekûn  biz Ulukışla Aksaray hattın  öncelikle yaptıralım diye bir planlamamız vardı ama bunu bütüncül yaklaşımın doğru .popülist olmaması açısından doğru bir yaklaşım Ulukışla- Aksaray olsaydı çok daha hızlı yaptırabilirdik orda Etüd proje tamamlandığında buda en yakın zamanda ihale edilip çünkü artık bu Aksaray için elzem bir  kuzey güney bağlantı hattının sağlanması gerekiyor burada üretilen malların limana inmesi gerekiyor bu bir şekilde olacaktır.

            Su konusunda su bizim için olmazsa olmazımız Aksaray’daki içme suları mahallelerde satın alınırdı Helva dereden   2004 dava açmıştık 1998 bir sözleşme yapılmış Türkiye’de belki nadir davalardan biriydi ilk Aksaray’da açıldı içme suyuna ödenen parayı biz iptal ettirdik  geriye dönük tazminatını da alırdık Cavit beyle yürüttüğümüz davaydı buradan şuna geliyorum su çok önemli hele ki içme su çok çok önemli Sayın başkanımız belediye başkanlığı  görevini aldığı andan itibaren apar topar aldığımız ilk randevulardan bir tanesi öncelikle sayın bakanımızı buraya   davet ettik orman ve su işleri bakanımızı bunlar takip edilmesi gereken projeler hızlı bir şekilde başkanımızın da bahsettiği 6 tane su kuyusu açıldı mevcut baraj 1960 lar da kurulmuş bahar aylarına geldiğimizde suda koku ve renk bozukluğu olan bir baraj var biz bunu ilettik bu suyu içemeyiz kullanamayız şeklinde miladını doldurmuş barajı kullanma imkanı kalmamıştır Dolayısıyla önümüzdeki süreç içerisinde DSİ genel  müdürümüz  Orman ve su işleri bakanımız Veysel beyle ortaklaşa yürüttüğümüz  çalışma sonucunda en sonunda şu noktaya geldik Ecemiş çayını Niğde’yle beraber alınması ve kullanılması noktasında su akıp ta biz bakmayacağız eğer ki içme su ihtiyacı varsa buda sanıyorum ki  oradan alınacak su debisiyle beraber önümüzdeki 50 yılı nüfus artışına göre ihtiyacını karşılayacak şekilde bir kaynak olacaktır diye bu konuda daha önce bir çalışma olup çok maliyetli olduğu düşünülmüş ama bugün biz insan merkezi siyaset yapıyorsak her şeyden önce merkeze insan oturtuyorsak insan hayatının önüne hiçbir maneviyat geçemeyecek şekilde aldığımız kararların neticesinde sayın bakanımız DSİ genel müdürümüz ve Belediye başkanımızın gayretleriyle  beraber bu noktaya geldik 2 yıl kadar bunun mastır plan çalışması sürer diye düşünüyoruz ama ara ara başkanımız bize hatırlatıyor randevu alıp gidiyoruz. Bakanlık ayağında biz yanındayız Başkanımızın arkasındayız çünkü burada taş üzerine taş koyan herkesin  Aksaray’a değer katan herkesin bizler siyasetçi olarak arkasındayız .Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın  çok değerli aile ve değerler konusunda çalışmalar var ve bizde destek vermeye  gayret gösteriyoruz önümüzdeki dönemde tekrar aile değerleri Avrupa ülkelerinde parçalanmış aileler ve tek ebe beylerde büyümeye mahkum kalıyorlar biz aile yapımızı koruyacağımız şekilde projelerimizi planlarımızı ,seçim beyannamelerimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz Sayın başbakanımızın bakanlarımızla beraber açıkladığı  kadınlarımıza yönelik aile çocuk nüfusa yönelik açıklamasına bu anlamda çok önemli.

 

 

Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Ceylan:

 

Ben sayın vekillerimizin huzurunda hükümetimize bugünkü alışveriş merkezlerinin yeni çıkan yasası ile ilgili gelişmeyi arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Daha önce Ankara’da yapılan bir esnaf şurasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı ve Sanayi Ticaret Bakanımızın “Ben küçük esnafı ezdirmeyeceğim” sözünün bugün gerçekleştiğini ve ilk adımın atıldığını görüyoruz. Bu bizi tatmin etti mi? Tam olarak tatmin etmedi ama biz bunu bir adım, bir başlangıç olarak görüyoruz. Ben esnaf sanatkârların sıkıntılarını yerel anlamda pek sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şimdiye kadar yaşamadık, inşallah bundan sonrada yaşamayacağız. Sayın başkanımla da bir şey olduğunda istişare yapıyoruz. Kendileri burada olmasa bile telefonla görüşüyoruz. Ziyaretine gidiyoruz, ziyaretimize geliyorlar. Biz il başkanımızla aynı şekilde istişareyi sürdürüyoruz.  Öyle büyük bir sıkıntımız yok ama esnaf ve sanatkârların daha iyi bir hizmet alabilmeleri, daha iyi bir yerde bizim onlara hizmet verebilmemiz için diğer illerde olduğu gibi Esnaf Sarayına ihtiyacımız var. Başkanımızın yoğun çalışmalarından dolayı çünkü  5-6 aylık bir dönemde başkanlık görevini götürüyorsunuz, Aksaray’ın önem arz eden çalışmaları olduğundan bizde sizi fazla sıkıştırmadık. Zaman zaman istişare ediyoruz ama meslek odalarımızın fikirlerini almamız gerektiğini düşünüyorum. Hem siz hem biz zaman zaman esnaflarımızı ziyaret edelim onların görüşlerini alalım” dedi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş:

 

Değerli Belediye Başkanımız Aksaray’da göreve başladıktan sonra kendisiyle zaten sürekli istişare halindeyiz. Aksaray’ın kendisi öz evladı, sorunları bilen bir başkanımız var. Sürekli istişare yapıyoruz şehrin sorunları ile ilgili birlikte. Göreve geldiğinden bugüne kadar yapmış olduğu icraatlara baktığımız zaman gerçekten çok işler yapmış. Biz STK başkanlarına düşen görev her zaman doğru olan şeylere doğru yanlış olan şeylere de üzerimize düştüğü zaman çekinmeden yanlış olanlara yanlış diyebilmek. Bunu da zaten kendisi ile sürekli istişare ediyoruz, elimizden geldiği kadar da bu çok güzel. Bugün Belediye Başkanımızın bizleri buraya toplayarak yapmış olduğu icraatları anlatması bile ayrı bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Göreve geldikten sonra baktığınızda şehrimizin birçok sorunları vardı. Özellikle şehrimizin içme suyu konusunda. Sağ olsun ilk icraat olarak kuyu araştırması ve daha sonrasında asfalt sorunu. Yine kendisi ile Organize Sanayi Bölgemizde gerçekten arka taraftaki yolda ciddi anlamda sıkıntıların olduğunu söyledim. Organizede ki sıkıntıları anlattım. Başkanım geldiğimizde inşallah birlik beraberlik içerisinde bunları çözeceğiz dedi. Ve kendisi de söz vermiş olduğu gibi göreve geldikten sonra organize sanayi bölgemizde son dönemlerde sizlerde görüyorsunuz itfaiyemizin olmayışı, bir sağlık hizmeti sektörünün olmayışı gibi birçok konularda birliktelik içerisinde yönetim kurulunda beraber çalışıyoruz. Belki aranızda kendisi ile çalışan başkanlardan bir tanesiyim. Kendisinin en büyük özelliklerinden bir tanesi de sürekli her telefon açtığımızda birlikteliğe ve istişareye çok önem vermesi bu da ben ve çevremde ki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı çok mutlu ediyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizin bundan sonra da devam etmesini diliyorum” dedi.

 

Toplantıya katılan diğer STK temsilcileri de Aksaray’a yapılması gereken projeler hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirerek öneride bulundular. 



  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray ın Yeni Valisi bin ilk emri ağaçlandırma yapın oldu

Aksaray da aşırı hız kaza getirdi 1 kişi yaralandı

Aksaray da uyuşturucu ticareti yapan 2 şahıs yakalandı

ORTAK EĞİTİMDE ASÜ-HAVELSAN İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Aksaray Polisi Hırsızı Suçüstü yakaladı

Aksaray da alkollü sürücüye hem ceza kesildi hemde sürücü belgesine el konuldu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16