Tarih: 30.11.2023 12:22

AKSARAY JANDARMASI ÇELİK KASADAN PARA VE KAMERA KAYITLARINI ÇALANLANLARI YAKALADI!

Facebook Twitter Linked-in

 Her geçen gün taktikleri artan hırsız ve uyuşturucu kaçakçıları ile diğer birçok suçu işleyenler Jandarmanın titiz çalışması sonucu belirlenerek düzenlenen operasyonlarla yakalanarak adalete teslim edilirken bunlardan bir iş yerini soyarak kamera kayıtlarını da çalan iki hırsızda kıs kıvrak yakalandı.

   Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada;

     Aksaray İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzenin sağlanmasına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. 

    Aksaray  Organize Sanayi Bölgesinde bir işletme sahibi 112 acil çağrı hattını arayarak, iş yerinin camı kırılmak suretiyle içeride bulunan alarm sisteminin kabloları kesilerek kamera açılarının değiştirildiğini ve iş yerinde bulunan çelik para kasasının spiral makinesi ile kesilip içerisinde bulunan yaklaşık 100.000 TL nakit para ve kamera kayıt cihazının çalındığını ihbar etti.

  Hırsızlığın  aydınlatılması için Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay yeri ve çevresinde yapılan detaylı kamera incelemeleri ve saha çalışmaları neticesinde; olayı gerçekleştirdiği tespit edilen İ.K. ve A.K. isimli şahıslar merkez ilçe mülki sınırları içerisinde düzenlenen operasyon sonucunda yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

    Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasını müteakip adli makamlara sevk edilmiş olup, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

     Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları, ilimizde asayiş ortamının sağlanması gayesiyle titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —