Aksaray Üniversitesi Ortaköy MYO’da beş TÜBİTAK Projesi destek almaya hak kazandı

Aksaray Üniversitesi Ortaköy MYO’da beş TÜBİTAK Projesi destek almaya hak kazandı

Aksaray Üniversitesi Ortaköy MYO’da beş TÜBİTAK Projesi destek almaya hak kazandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Ortaköy Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda destek almaya hak kazanan beş TÜBİTAK 2209-A projesi için düzenlenen ödül töreni ve pasta kesimi, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ASÜ Ortaköy Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yapılan törene, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın yanı sıra Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ortaköy Belediye Başkanı Ahmet Koyuncu, ASÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Genel Sekreter Ahmet Bülbül, akademik ve idari personel ile beraber  öğrenciler katıldı. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, projesi desteklenmeye hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal anlamda gelişimine büyük önem verdiklerini kaydeden Rektör Arıbaş, “Sizler bizim evlatlarımızsınız; ailelerinizin emaneti ve geleceğimizin teminatısınız. Bu nedenle sizlere en iyi eğitimi vermenin gayreti içindeyiz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hocalarımızla sürekli temas hâlindeyiz; sizlerin ihtiyaçlarını biliyor ve karşılamak için çalışıyoruz. Çok kıymetli Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da sizlerin yanında yer alıyor. Üniversitemiz adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Değerli hocalarımız, sizlerin bilimsel anlamda yükselmeniz için yoğun çaba gösteriyor. Bizler de sizlerin hem akademik hem de mesleki gelişiminize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Üniversitemiz, eğitimdeki ve araştırma-geliştirmedeki kalitesini tescillemek için önemli adımlar attı. Türkiye’de kalite belgesi alan üniversiteler arasına girdi. Bu başarının sürdürülebilirliği için çalışmalarımız devam ediyor.Sizlerin her açıdan gelişmenizi, bilim insanı olarak yetişmenizi istiyoruz. Çok değerli bir akademik kadromuz var; hocalarımız sizlere bu yolda rehberlik etmeye devam edecektir. Bu vesileyle, bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, TÜBİTAK projelerindeki katkılarının devamını diliyorum” dedi.

TÜBİTAK projelerinin sayısının artmasını istiyoruz

Aksaray Üniversitesi olarak öğrencileribilimsel çalışmaların merkezine almak istediklerinin altını çizen Rektör Arıbaş, “Siz değerli öğrencilerimizi bilimin mutfağına koymak istiyoruz. Bu çabalarımız meyvelerini vermeye başladı. Üniversite olarak, bizimle akran olan pek çok üniversitenin önüne geçmiş durumdayız. 2006 yılında kurulan 41 üniversite arasında 9’uncu sıradayız. Gelecek yıllarda daha da iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Akademik personelimize ve öğrencilerimize desteğimiz sürecek. BeşTÜBİTAK projemiz kabul edildi; bu başarıdan dolayı tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi kutluyorum. TÜBİTAK projelerinin sayısının daha da artmasını istiyoruz. Hep birlikte Aksaray’ımızı ve yüksekokulumuzu daha iyi noktalara taşıyacağız” diye konuştu. Öğrencilerden gelen geri bildirim, talep ve önerilere büyük önem verdiklerini de vurgulayan Rektör Arıbaş, “Sizlerden gelecek talepleri önemsiyor, fikirlerinize değer veriyoruz. Anket çalışmalarımıza katılmanızı rica ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. ASÜ Ortaköy Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Ferdi Yıldırım da 2209-A TÜBİTAK Projesi destekleme almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını dilediKonuşmaların ardından, desteklenmeye hak kazanan proje sahibi öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür belgeleri Rektör Arıbaş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Törenin sonunda Rektör Arıbaş ve proje sahibi öğrenciler kutlama pastasını birlikte kesti. Programın ardından Rektör Arıbaş, öğrencilerin talep ve önerilerini dinledi.



  • Pazar 15.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Zonguldak

16.11.2025

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:35
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 15:16
  • AKŞAM 17:40
  • YATSI 19:03
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman ve heyetinden Şair Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR"

CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!”

68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti

AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR

Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı

Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7