Başlık


Aksaray Teknik Meslek Anadolu Lisesi nin Temeli Atıldı

Aksaray Teknik Meslek Anadolu Lisesi nin Temeli Atıldı

Aksaray Teknik Meslek Anadolu Lisesi nin Temeli Atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin temel atma töreni için Aksaray´a geldi.
Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, meslek liselerinin önemine değinerek, ?Aksaray´ın buna ihtiyacı vardı. Bende sanat okulu mezunuyum. Bizim gibi teknik lise muzunu insanlara çok ihtiyacı var. Mesleki olarak mühendislik eğitimini alırsanız artık yapılacak şey zirveye çıkmaktır. Bu okullar cevherleri çıkarıp işleyecek okullar. 2002 yılında burada yüzde 25 civarında bir yapılaşma vardı. Sonra doldu, 2´inci ve 3´üncü organize bölgelerinin temelleri atıldı. Sonra Aksaray cazibe merkezi haline geldi ve kalifiye eleman ihtiyacımız arttı. Sonra bu ülkemize fayda sağlamadı. İnsan kalitemizi daha da yukarı çekmek bu okullarla mümkün olacak. Burada hakikaten canı gönülden çalışarak emeklerini veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da konuşmasında, Türkiye´deki eğitim sisteminin çok önemli bir yere geldiğini ve son yıllarda önemli yol katedildiğini belirtti. Bakan Aşçı, ?Tam bir hafta önce ülkemiz büyük bir acı yaşadı. Hunharca, haince, alçakça bir saldırıya tanık olduk. Bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ben bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ülke olarak da bu tür saldırılara hep maruz kaldık. Yapmamız gereken ise sağduyuyla kardeşlik hukukunu koruyarak birliğimizi beraberliğimizi korumamız gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerle bu tür belalardan Allah bizi korusun. Bu acıların tekrarını yaşatmasın inşallah? diye konuştu. 

"EĞİTİMDE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"
Eğitimin önemine değinen Bakan Aşçı, ?Eğitim siyasal, toplumsal, ekonomik gelişmede ve ülkelerin kalkınmasında son derece önemli bir işleve sahiptir. Bunu artık bütün dünya biliyor ve bizde farkına vardık. Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte rekabet gücünün en önemli unsurlarından bir tanesi de yetişmiş insan gücü. Rekabet edebilmek için öncelikle bilmek gerekiyor. İyi üretim yapabilmek için çok detay bilmek gerekiyor. Bunun yolu da bugün temelini attığımız okul ve üniversitelerden geçiyor. Türkiye´de 336 bin derslikten 570 bine çıkmış haldeyiz. Hakeza ilkokulda şu anda yüzde yüzlerde, ortaokulda yüzde 80´den yüzde yüze yaklaştırdık. İlköğretimde de yüzde 19´dan yüzde 50´ye ulaşmış durumdayız. Hükümet olarak, devlet olarak, önümüzdeki dönemde de eğitime ve insana yatırımımız hız kesmeden devam edecektir. Meslek liselerine yönelik ilgi olması gerekenden çok azdı. Bunun da en büyük faktörlerinden birisi de katsayı meselesiydi. Şu anda kat sayı meselesi aşılmış durumda. Dolayısı ile mesleki eğitim bu anlamda bizim hem kalkınmamızı sağlayacak, hem de iş gücü bulma anlamında gençlerimize iş bulma imkanı sağlayacaktır. Onun için çok önemli. Mesleki eğitim oranımız düşmüştü. Ülkemizde şu anda yüzde 27´den yüzde 54´e çıktı. Dolayısı ile yüzde 65 oranını yakalamak için 11 puanlık daha adımımız kalmış. İnşallah bunu da yakalayacağız. Ülkemizde toplam 3 bin 296 mesleki ve teknik eğitim okulumuz var ve bunlarda şu anda 1 Milyon 900 bin öğrencimiz eğitimlerine devam ediyorlar. Mesleki ve teknik liselere devam eden öğrencilere verilen eğitimin kalitesi mutlaka artırılacak. Sadece elektrik mezunu bölümüne baktığımızda sadece elektrikten anlayan bir öğrenci yetiştirmeyeceğiz. Bu aynı zamanda yabancı dil bilecek, dünyayı tanıyacak ve diğer teknik alanlarda da eğitimi tamamlanacak? dedi.
Konuşmaların ardından bakanlar ve protokol üyeleri ile birlikte İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından yapılan duanın ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin temeli atıldı. Temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş,Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.



Kategoriden Haberler


  • Perşembe 21.4 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.8 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,03
  • EURO

    43,60% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3990,25% -1,95
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Aksaray

01.05.2025

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

TİGAD Genel Başkanı’ndan 1 Mayıs mesajı… ANADOLU BASINI’NIN EKONOMİK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Feci Kazada Elektrikli Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Aksaray’da İŞKUR Aracılığıyla 2025 Yılında 2.321 Kişi İşe Yerleştirildi

Brisa'nın bir fabrikasına daha çevre dostu enerji

Aksaray Belediyesi'nden Kalealtı Caddesi'nde Kentsel Dönüşüm Hamlesi

Aksaray’da Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı Jandarma Tarafından Kısa Sürede Aydınlatıldı

Modern Donanımıyla Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmete Hazır

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50