Aksaray Sultanhanı Kervansarayına Uzakdoğulu turist ilgisi

Aksaray Sultanhanı Kervansarayına Uzakdoğulu turist ilgisi

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde bulunan ve dünyanın ayakta kalmış 800 yıllık en büyük Selçuklu Kervansarayı Uzakdoğulu turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Çin’de yayılmaya başlayan Korona virüsüne ve kış mevsimine rağmen Sultanhanı Kervansarayı’na Uzakdoğulu turistler ağırlıkta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Profesyonel Turist Rehberi Fatih Aydoğmuş, Çin’de görülen Korona Virüsünün ülkemizin gözde turizm merkezi Kapadokya ve Sultanhanı’nda turizm alanında çok fazla bir etkisinin olmayacağını söyledi. Aydoğmuş, “Bu son dönemde çıkan Korona Virüsü hakkında turistler geliyor mu? Gelmiyor mu? Gibi bazı sorular var. Bildiğiniz üzere zaten Çin Hükümeti artık çıkışları yasakladığı için tabi ki bizim turlarımızda da bir iptal söz konusu, sadece kendi acentem adına konuşmuyorum, çoğu acentelerde Çinli gruplar artık bir süre gelmeyecek bu olay üstü kapanana kadar, yani bir çözüm bulunana kadar. Şuan zaten çoğu eyalet karantina altında. İptaller var doğrudur, kesinlikle doğrudur ama nedir? Uzakdoğu ülkeleri, diğer ülkelerden gelen insanlar hala gelmeye devam ediyor. Şuan olumsuz bir şey yok, sadece Çin’den gelen turistlerin sayısında tabi ki bir azalma olacak illaki, ama diğer turistlerde herhangi bir sıkıntı yok. Bizde maskeleri takıyoruz. Önlem amaçlı takıyoruz, yani ne kadar önlem olur bilmiyoruz ama en azından turistlerde takıyor. Zaten gelenlerde hepsi olmasa da biraz bilinçli olanlar en azından kullanıyoruz. Onlara da söylüyoruz zaten, ne olur ne olmaz diye bu şekilde bir önlem almaya çalışıyoruz ama turistler zaten kış dönemi biliyorsunuz. Fazla sezon yoğun olmuyor, yine Uzakdoğu ülkelerinden gruplarımız mevcut. Sadece Çin’den gelen gruplarda biraz azalma mevcut oda olağan bir durum zaten. İnşallah en kısa sürede bu durum normale döner, düzelir, bir çözüm üretilir. İnşallah ülkemize yayılmaz diye düşünüyorum. Gerekli önlemlerinde alacaklarını tahmin ediyorum zaten” dedi.
Sultanhanı’nda yaşayan İsmail Tosun, Sultanhanı Kervansarayına ilginin yoğun olduğunu belirterek, “Sultanhanı’nda kış döneminde olunmasına rağmen yine turist yoğunluğu yaşanmakta. Genellikle Uzakdoğulu, Japon, Kore, Vietnam ve Avrupalı ülkeler yoğunlukta. Kapadokya’nın girişi olan Sultanhanı turistler için en önemli uğrak noktası. Çin’de çıkan Korona Virüsünün Sultanhanı turizmine çok fazla bir etkisi olmadı. Yine turistler gelmeye devam ediyor ve yoğunlukta oldukça yaşanmakta, Dünya’da isim yapmış bir yer olan Sultanhanı Turistler için en önemli uğrak noktası oluyor ve turistler bolca fotoğraf çektiriyor” diye konuştu. 
Sultanhanı Kervansarayı gezmeye gelen Ramazan Biçim ise, “İstanbul’dan geliyoruz, Buraya gezme amaçlı geldik. İnternet sitesinde Sultanhanı’nın restore edildiğini duydum. Baktım güzel bir yere benziyordu geldim. Gayet güzel restore edilmiş. Genelde böyle yerler atıl vaziyette durduğu için harabe şeklinde ama aslına sadık kalınmış gayet güzel severek gezdik. Şimdi Çatalhüyük tarafına gideceğiz bu yol üzerinden” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 3.4 ° / -4 ° Güneşli
  • Cumartesi 7.8 ° / 0.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Zonguldak

01.01.2026

  • İMSAK 06:40
  • GÜNEŞ 08:12
  • ÖĞLE 13:01
  • İKİNDİ 15:19
  • AKŞAM 17:40
  • YATSI 19:07
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

​AKSARAY 2026'YA BEYAZ ÖRTÜYLE MERHABA DEDİ: YOLLARDA KAR MESAİSİ BAŞLADI!

ORTAKÖY’DE ÜLKÜ OCAKLARINDAN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI

ŞANLIURFA B.Ş.B. BAŞKANI VE GAZETİCİNİN MAKAMINI SULTANHANI MAKETİ SÜSLEYECEK

ASÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Oğuzata Ortaokulunda anlamlı proje

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL "2026 TÜRKİYE İÇİN UMUTLARIN YEŞERDİİĞİ,BİRLİK VE BERABERLİKLE HÜRRİYETLERİN PEKİŞTİĞİ YIL OLSUN"

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9