Başlık


Aksaray Standını Yerli Ve Yabancı Binlerce Kişi Ziyaret Etti

Aksaray Standını Yerli Ve Yabancı Binlerce Kişi Ziyaret Etti

Aksaray Standını Yerli Ve Yabancı Binlerce Kişi Ziyaret Etti

          11 Bin Yıllık Kültür ve Medeniyet Şehri Aksaray, kültür ve turizm değerlerini Ankara´nın en büyük fuarı olan Travel Expo Turizm Fuarı´nda tanıttı.Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi, Başkent Ankara´da düzenlenen, ülkemizdeki şehirler ve 23 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Travel EXPO Turizm Fuarı´nda Aksaray´ı dünyaya tanıttı.

         Ankara ATO Congresium´da düzenlenen Travel EXPO Turizm Fuarı´na Kültür  ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Milletvekilleri, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.Kültür  ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş´un açılış konuşmasında Turizmcilere seslenerek ?2018 sezonu çok iyi gideceğinin işaretini veriyor. Bu sene 38 milyon Turisti görmemiz hayal değil? dedi.

             Kültür  ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sanat değerinde büyük bir birikime sahip Türkiye´de binlerce yıllık bir mutfak birikimimiz var. Bunun dünya turizmine kazandırılarak, önemli bir ilgi alanı haline gelmesini temin etmeliyiz. Ankara´nın turizmde çok daha yukarıya çıkması, çok daha güçlü bir il olması gerekmektedir. Bunun için de gastronomi önemli bir imkân. Burada bu imkânın kapılarını önce Ankaralılara, sonra Türkiye´ye ve de bütün dünyaya tanıtmak üzere bu sanatımızın kapılarını açıyoruz dedi. Gastronominin aslında yemek sanatı olarak ifade edilmesi gerekir. Türkiye´nin binlerce yıllık bir mutfak birikimi sanat değeri taşıyor. Türk yemek sanatının dünya turizmine kazandırılması gerekiyor. Türkiye´nin sahip olduğu bütün zenginlikleri dünya turizminin dikkatine sunmak için gayretle çalışıyoruz.

DEV BAKLAVA İLE DÜNYA REKORUNA TANIKLIK ETTİK

           Ankara ATO Congresium´da düzenlenen Travel EXPO Turizm Fuarı´nda bir rekor denemesi gerçekleştirildi.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazi Üniversitesi ile Turizm Akademisyenleri Derneğinin (TUADER) desteği, Ankara Valiliğinin himayesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve MADO tarafından hazırlanan dev baklava için baklava ustaları çalıştı Özel vinçlerle fuar alanına kurulan dev fırında pişirilen baklava yine vinç yardımıyla tartıldı. 7 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğindeki baklava tartıda 513 kilogram geldi. Bin 200 dilimlik dev baklavanın doğal malzemelerle yapıldığı belirtildi. Dev baklavanın dünya rekoru kırdığı anlara  Bakan Numan Kurtulmuş,ve diğer belediye başkanlarının yanı sıra Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´da tanıklık etti.

MALAKLI KÖPEĞİMİZİ VE TARİHİ DEĞERLERİMİZİ TÜM DÜNYAYA TANITTIK

           Bu yıl 3´üncüsü düzenlenen fuarda, ülkemizde turizm değeri taşıyan şehirler tüm güzelliklerini görücüye çıkarırken, Aksaray Malaklı köpeği ve sahip olduğu doğal güzellikleri ve turizm değerleriyle fuarda yerini aldı.Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Fuarın açılış törenine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile birlikte Aksaray standına ev sahipliği yaptı. Başkan Yazgı, İl Kültür Turizm Müdürü Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya standı ziyaret eden Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırladılar.Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kahramanmaraş İl ve İlçeleri Kültür Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu, Aksaray eski Milletvekili Nevzat Köse, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile yerli ve yabancı binlerce kişi ziyaret etti.

 AKSARAY MALAKLISI YİNE FUARIN GÖZDESİYDİ

            Aksaray´ın tanıtımında çok büyük rol oynayan ve Anadolu Aslanı olarak tanınan Aksaray Malaklı cinsi Artist adlı köpek, fuarda yine ziyaretçilerin gözdesi oldu.Fuarı ziyarete gelen yerli ve yabancı 7´den 70´e herkes Aksaray Malaklısı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiri ile yarıştı.11 bin yıllık geçmişe sahip olan Aksaray´ın öne çıkan kültür ve turizm değerleri tüm yönleri ile ziyaretçilere sunuldu. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumların yanında, yöresel ürünleri sergilendi. Aksaray Belediyesi tarafından ziyaretçilere özel tahinli pide ile çok sayıda tanıtım amaçlı broşür ve ürünler dağıtıldı.Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, ilimizin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini her fırsatta tanıtarak Aksaray´ın kültür ve turizm alanında ne denli güçlü bir şehir olduğunu anlatmak istediklerini ifade etti. Doğan, Aksaray´ın vilayet olduktan sonra hızla geliştiğini, bu sebeple turizm ve tanıtım konusunda etkili çalışmalara ihtiyacının olduğunu vurguladı. Fuar, festival, panel, sempozyum, sportif organizasyonlar, tanıtım günleri, dizi, sinema ve reklam filmleri, tanıtıcı yayınlarla Aksaray´ın tanıtımının güçlü bir şekilde yapılması yönünde son yıllarda ciddi adımların atıldığını belirten Doğan, bu çalışmaların ileriye dönük çok önemli sonuçlarının olacağını ifade etti.

 

 



Kategoriden Haberler


  • Çarşamba 8.3 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 7.1 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.3 ° / -3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00

Aksaray

09.04.2025

  • İMSAK 04:45
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:28
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:41
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray'da Öğrencilerle Çevre Temizliği Etkinliği

Aksaray’da Polis Haftası Kapsamında Basın Ziyaretleri ve İşbirliği Mesajları

Mansur Yavaş müjdeyi verdi: Dikimevi-NATO yolu metrosunun temeli atılacak

ASÜ İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ercan Aktan atandı

Aksaray Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni Kayıtları Başladı

Aksaray’da Tarım İşçilerine Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41