Aksaray MHP 8 Mart Dünya Kadın Günü Mesajı Yayınladı

Aksaray MHP 8 Mart Dünya Kadın Günü Mesajı Yayınladı

Aksaray´da Engellin İmdadına AFAD ekipleri yetişti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa ÇÖLKESEN, Aksaray Milletvekili Ramazan KAŞLI, Belediye Başkan Adayı Sefer ALKAN, Merkez İlçe Başkanı İrfan ÇITAK ve MHP Aksaray İl Kadın Kolları Başkanı Nermin FİDAN´la birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ortak yazılı bir basın açıklaması yaptılar.

?Türk Töresinde Kadının yeri ve önemi büyüktür. Kadın baş tacıdır kutsaldır. Töremizce Kadın bizler için; Anadır, Bacıdır, Yardır. Bu üçü de bizim için namustur vazgeçilmezdir ve kutsaldır. Yüce Dinimiz İslam da kadına önem vermiş ve kadınlarımızı Allah´ın bir emaneti bilmemiz gerektiğini emretmiştir. Peygamber efendimiz Hz Muhammet (sav) Hadisi şeriflerinde "Cennet Analarımızın ayakları altındadır" diyerek Kadının dinimizde yerinin ve öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere anlatmaktadır. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ´de kadınlarımıza verdiği önemi göstermek adına Dünya´da ilk kez Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı tanıyarak dünyaya bir medeniyet dersi vermiştir. Tarihimizde; Kadınlarımızın toplumsal açıdan da ne büyük katkılar sağladıklarının örnekleriyle doludur. Türk ve İslam Tarihi Topluma yön veren Destan yazan Kadınlarımızla doludur. Hz Hatice, Hz Aişe, Hz Fatıma, Analarımız İslam Tarihi açısından ilk akla gelen isimlerdir. Tomris Hatun, Hayme Ana, Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi isimlerde tarihimizde ilk akla gelen fedakârlık cesaret ve İffet abideleridir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin de belirttiği gibi Kadın; Anadır, Kadın; Ailedir, Kadın;Vatandır, Kadın;Ülkedir Kadın;Vatanın geleceği ve teminatıdır.

Toplumsal hayatın her aşamasında kadınlarımız bizlerle omuz omuza mücadele etmektedirler. Büyük fedakârlıklar göstererek sağladıkları katkının büyüklüğü gün gibi ortadadır. Günümüzde de kadınlarımız hayatımızın her aşamasında bizlerin yanında hatta bizlerden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Bunun yanı sıra dinimizin ve töremizin de gereği olmasına rağmen maalesef kadınlarımıza hak ettikleri değeri gösterememekte, sosyal yaşantı içerisinde gerekli önemi vermemekteyiz. Üzülerek söylemeliyiz ki Yüce Allah´ın bizlere emaneti kadınlarımızı baş tacı etmemiz her türlü pozitif ayrımcılığı göstermemiz gerekirken aksine günümüzde kadına yönelik şiddet artmış kadın cinayetleri almış başını gitmiştir. Hayatımızın her aşamasında en büyük destekçimiz olan kadınlar TV´lerde gazete ve dergilerde birer obje olarak gösterilmekte ve basitleştirilmektedir. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kez daha altını çizmek istiyorum ki başta şehit anaları ve eşleri olmak üzere Analarımız, Eşlerimiz, Kız kardeşlerimiz ve tüm kadınlarımızın hak ettiği değeri önce bizler birey olarak göstermeliyiz. Ardından ülkeyi yönetenler tarafından, kadınlarımızın korunması, yaşadıkları sıkıntıların, tehditlerin ortadan kalkması ve sosyal yaşantımızda hak ettikleri değeri görmeleri adına gerekli hukuki düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Şehit Anaları ve Eşle



  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • BIST 100

    11073,27%0,94
  • DOLAR

    42,10% 0,03
  • EURO

    48,72% 0,71
  • GRAM ALTIN

    5393,98% 0,05
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 1,15

Zonguldak

07.11.2025

  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:25
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 15:23
  • AKŞAM 17:49
  • YATSI 19:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

NİĞDE PROTOKOLÜNDEN TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KERVANSARAYI AKSARAY SULTANHANI’NA ZİYARET

NİĞDE’NİN DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU: EMRAH ÖZDEMİR’LE DEĞİŞEN ŞEHİR

Aksaray’ın Yetiştirdiği İş İnsanı Tuğrul Pınardağ Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı

ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4