Aksaray Belediyesinin 28 Mayıs 2018 Haberleri

Aksaray Belediyesinin 28 Mayıs 2018 Haberleri

Aksaray Belediyesinin 28 Mayıs 2018 Haberleri

Aksaray Belediyesinin 28 Mayıs 2018 Haberleri

Başkan Yazgı, Ak Heyetle Esnafları Ziyaret Etti

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin, AK Parti heyetiyle birlikte çarşı merkezindeki esnafları ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinledi.

Esnaf ziyaretine AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Ak Parti Aksaray Miletvekili adayı Muhammet Aktaş, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Gençlik Kolları Başkanım Mehmet Emin Kılıç ile partililer katıldı.

Ziyaret sırasında ilgiyle karşılanan Başkan Yazgı ve AK Parti heyeti, esnaflarla hasbıhal edip karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Milletvekilleri İlknur İnceöz, Mustafa Serdengeçti ve Cengiz Aydoğdu, hükümet nezdinde Aksaray´a ve vatandaşlara hizmet konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek Ak Parti Milletvekili adayı Muhammet Aktaş tanıtıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise amaçlarının Aksaray´ı bir marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi. Başkan Yazgı, ?Bizim ortak amacımız, sayın vekillerimizin de destekleriyle şehrimizi marka şehir haline getirmektir. Bunun içinde gece gündüz faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hep birlikte Aksaray´ımızı marka şehir yapacağız? dedi.

Milletvekilleri, Başkan Yazgı ve beraberindeki AK Parti heyeti, ziyaret ettikleri tüm esnaflara kazançlarının hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulundu.

Vekiller Ve Başkanlar Ramazan Sokağına Konuk Oldular

Aksaray Belediyesi´nin Kültür park Amfi Tiyatro alanında düzenlediği Ramazan Sokağı, eski Ramazanları aratmıyor.

Programda çocuklar için Hacivat Karagöz, meddah oyunları, eğlenceli ve ödüllü yarışmalar, tiyatro gösterileri düzenleniyor.

Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti,Ak Parti Milletvekili Adayı Muhammed Aktaş, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk ve beraberindeki teşkilat yöneticileri ile meclis üyeleri belediyenin düzenlediği Ramazan sokağını ziyaret etti.

Çocuklar için yapılan birbirinden güzel gösterileri izleyen Ak parti heyeti, yarışmalarda dereceye giren kız ve erkek çocuklara oyuncak bebek ile satranç takımı hediye etti.

Program, çocuklara yönelik çeşitli oyunların ve gösterilerin sahnelenmesi ile sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkında İftarda Buluştular

Aksaray Belediyesinin geleneksel mahalle iftarları devam ediyor. İftar yemeklerinin bu seferki durağı Tacin Mahallesi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkında düzenlenen iftar yemeğine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti Milletvekili Adayı Muhammed Aktaş, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve teşkilat mensupları ile sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki Ak parti heyeti iftar sofrasındaki tüm vatandaşları tek tek ziyaret edip tokalaşarak hasbıhal etti.

Başkan Yazgı Mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak ? Bu ayın huzuru, bereketi, mutluluğu inşallah hepinizin üzerine olsun. Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler Allah katında da inşallah kabul olur. İnşallah Güzel bir şekilde Ramazanımızı tamamlarız.? dedi.

Vatandaşlar ise kendilerini iftar yemeğinde bir araya getiren Başkan Haluk Şahin Yazgı´ya Teşekkür ettiler.

Aksaray, bin 298 metruk bina yıkımı ile türkiye´de 2. Sırada yer aldı

Aksaray; metruk binaların yıkımında İstanbul, Bursa, Kayseri gibi büyükşehirleri geride bıraktı.

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Aksaray´da ki bin 298 adet metruk bina yıkılarak, şehir çirkin görüntülerden ve güvenlik tehditinden kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı´nın valiliklere gönderdiği talimatla güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla son iki ayda 19 bin 686 metruk bina yıkıldı.

İçişleri Bakanlığı, 14 Mart 2018 tarihinde 81 ilin valiliğine, ´Metruk Binalar Genelgesi´ göndererek insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazlarının başta uyuşturucu olmak üzere zararlı maddelerin kullanımına, gizlenmesine ve bu maddelerin kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

60 BİN 503 METRUK BİNA TESPİT EDİLDİ Bakanlığın 81 İle gönderdiği genelgede, güvenlik açısından tehlike oluşturan metruk binaların tespitinin yapılması ve bu binaların mevzuata uygun şekilde yıkılmasıyla ilgili talimat verildi.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgenin ardından son iki ayda Türkiye genelinde 60 bin 503 metruk binanın tespiti yapıldı. Bu binalardan 19 bin 686?sı yıkıldı. Geriye kalan 40 bin 817 metruk bina içinse 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında hukuki süreçlerin devam ettiği belirtildi.

EN FAZLA YIKIM ANKARA VE AKSARAY´DA OLDU

Atıl durumdaki metruk binaların yıkımı, 3 bin 859 bina ile en fazla Ankara´da gerçekleşti. Ankara´yı sırasıyla bin 298 ile Aksaray, bin 225 ile Kayseri, bin 99 ile Erzincan, 759 ile İstanbul, 550 bina ile Bursa takip etti.

Ak Parti İl Danışma Meclis Toplantısı 

AK Parti Aksaray il teşkilatı tarafından düzenlenen il danışma meclis toplantısı, Parti teşkilatının her kademesinden yoğun ilgi gördü. Meclis toplantısında partililer birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kültür park içerisinde yer alan Gala Delux salonda gerçekleşen il danışma, istişare ve değerlendirme toplantısına Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, ve Mustafa Serdengeçti, Milletvekili adayı Muhammed Aktaş, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, önceki dönem Milletvekili ve Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önceki dönem Milletvekili Nevzat Palta, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanımız Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Emin Kılıç ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, selamla konuşması yaparak partilileri selamladı.  İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ?Herkesin Ramazan ayının tebrike diyorum. Bizim yüreğimizin orta yerinde kanayan Filistin için dua istiyoruz. Ülkemiz gönül coğrafyasında yaşayan her zulme karşı çıkıyor, zalimlere sesini yükseltip hesap soruyor. Bütün bunlar güçlü kararlı her bakımdan istikrarlı bir ülke olduğumuz için gerçekleşiyor. Tüm bunlar cesaret sahibi, milletin  adamı Sayın Recep Tayyip Edoğan´ın dik duruşu milet sevdası, hak aşkıyla oluyor. Güçlü bir ülke ancak güçlü bir liderle mümkündür. Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir lider olmakla birlikte mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyasıdır. İşte bu nedenle 24 Haziran seçimleri bugüne kadarki seçimlerden daha önemli hale gelmiştir. Biz liderimizi 24 Haziranda başkan yapacağız. Ve Kazanan tüm Türkiye ve mazlumlar olacaktır.

Şimdi AK Parti´nin karşısında birbirine benzemeyenler yan yana gelmişler, Tayyip Erdoğan´ı Başkan yaptırmayacaklarını ve meclis çoğunluğunu elinden alacaklarını söylüyorlar.  AK Parti milletin yanında olduğu için, bu teşkilat milletin kalbinde yer alacaktır. Onlar öyle söylerken bizde tam aksine ?Liderimizi Başkan yapacağız ve başaramayacaksınız´ diyoruz.

Milletin adamını başkan yapacağız. Gücün sahibi ve kararın sahibi bu aziz millettir. Bu güne kadar milletin ne halde olduğuyla ilgilenmiş, Milletin sofrasına oturmamış, gözlerine bakmamış, derdini paylaşmamış, yavrusunun başını okşamamış bir kitle ile karşı karşıyayız. Biz teşkilat olarak 24 Hazirana kadar çalışmaya hazırız. Gerekirse kapı kapı gezerek anlatacağız, destek ve dua alacağız? diyerek 27 Mayıs darbe ile ilgili Adnan Menderese ve arkadaşlarını rahmetle andığını ifade etti.

Ardından bir önceki dönem Milletvekili Nevzat Palta, selamlama konuşması gerçekleştirdi. Böyle bir teşkilat ile bu organizasyonda olmaktan mutluluk duyduğunu açıklayarak ?Hesap şahsi ve küçük hesap yapma zamanı değil, büyük düşüp büyük kazanmak gerekir. Birlik ve beraberliğimizi daim edeceğiz. 24 Haziran seçimleri hem Aksaray ve ülkemiz için hayırlıara başarıya ve bereberliğe vesile olmasını diliyorum? diye konuştu.

Bir önceki dönem bakanlarından Ali Rıza Alaboyun, 24 Haziran´ın farklı ve aşamalı bir seçim olduğunu söyledi şöyle devam etti; ?Cumhurbaşkanımız inşallah ilk turda seçilecek. Ancak biz Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek için en az 350´den fazla vekili meclise göndermemiz lazım. Bazıları 3-1 filan diyor. Hayır 4-0. Bizim hedefimiz büyük. Vatanın millettin birliği ve dirliği şuuru ile hareket edelim. Meseleye şahsi değil, ülke meselesi olarak bakmak lazım? ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ?Ramazan huzuru ve bereketiyle geliyor. Biz 4 yıl boyunca birçok mahallede yaptığımız iftarlarda, o mahallede hatta aynı apartmanda yaşanan insanların aynı iftar sofrasında buluştuğunu, tanıştığını gördük. Seçileli 4 yıl oldu ve 4 yıl boyunca bu seçimle herhalde 7. seçimi görüyoruz. Sürekli sahaların içindeyiz. Teşkilatımız zaten hep sahada çalışıyor.

Cumhurbaşkanımız şuna bakıyor. Aksaray her zaman ilk 5´in içinde. Hep bir istikrar ve güvenirlilik var. O yüzden milletvekillerimizle yola devam ediyoruz. Aday sayımız 4 olduğunu için Muhammed kardeşimizde dahil oldu.

Şunu belirtmek istiyorum. Biz su projesinde büyük bir ivme yakaladık. Proje hazırlama döneminde bakanımız olan Ali Rıza Alabaoyun Bey ve Cenap Aşçı Bey, Grup başkanvekilimiz ve milletvekillerimizin de katkılarıyla kaynak aktarılarak başlattığımız su projesi şuanda hayata geçti. Geçenlerde Bakanımız Veysel Eroğlu Aksaray´a geldi ve bu senenin sonunda temiz suya kavuşacağımızın müjdesini verdi.

Diğer yandan sanayi projesi. Milletvekillerimizin büyük katkıları oldu. Amacımız sanayi esnafımıza güzel bir proje kazandırmaktı. Temeli de atılıyor. Bütün bunlar güçlü ekonomi ve birlik olmaktan dolayı gerçekleşiyor. 24 Haziran seçimlerinde yine rekorların içinde olacağımızı düşünüyorum. 24 Haziranda güçlü bir meclis oluşabilmesi için Muhammed kardeşimle beraber 4 milletvekilimizi de meclise göndermeye gayret edeceğiz? Dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Muhammed Aktaş, il danışma meclisine katılanlara teşekkür ederek ?Siyasete AK Partide başladım. Sandık temsilciliği, mahalle başkanlığı, ilçe yönetimi, gençlik kolları başkanlığı dahil partimizin bir çok kademesinde görev aldım. Bugün sizin desteğiniz ile Milletvekili adayı olarak birlikteyiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Aydınlığa açık ve karanlığa kapalı partimize ve liderimize inandık. Birçok kez ülkemizin önüne kesilmeye çalışıldı, gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ancak insanımız bunlara izin vermedi. Bizde şimdi Vakit Türkiye Vakti, Vakit Aksaray Vakti, Vakit Gençlik Vakti diyoruz. Çünkü ülkemiz 16 yılda dünyada güçlü ülkeler arasına girdi. Ekonomimiz 3 kat büyüdü. Yolumuz hak, davamız ak. Bende size ve Aksaray´a inandım bu yola çıktım. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum? ifadelerini kullandı.    

Milletvekili Mustafa Serdengeçti, ?Önümüzde önemli bir seçim var. Ümmetin umudu haline gelmiş Recep Tayyip Erdoğan olmazsa, ülkemizin eski Türkiye´ye döner diye düşünüyorum. Daha öncede Müslüman ülkelere yaptığımız gezilerde oradaki ümmetin umudu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğandı. Türkiye´de ki son 16 yıldaki başarı,  Çünkü ABD´ye ve AB meydan okuyacak kadar cesaretlenmesi onlara umud oldu. Eğer biz kaybedersek, tüm onlarda kaybeder. Ümmet-i Muhammed kaybeder.  Biz dua edelim.

Siyasette insan yetişmesi zor. Zaman alıyor. Örneğin Ali Rıza Bey, Cenap Bey bakan oldu. Biz gurur duyduk. İlknur Hanım kendi imkânlarıyla Grup başkanvekili oldu. Herkes orada olmak isterken Aksaraylı Vekilinin bu makamda olması bizi mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımızın A takımı içerisine girebilmiş. Bundan gurur duymalıyız. İlknur İnceöz Aksaray´ın bir gururu. Bunu anlatmalıyız.

Cengiz Aydoğdu abimizde, Türkiye´nin yeniden şekillenmesi için görev almış değerli bir devlet adamı. Ben 50 yıl boyunca Aksaray´a ve Aksaraylıya hizmet ettim. Sonuna kadar da edeceğim. Muhammed kardeşimin de Aksaray´a uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyorum. Daha yolun başında. Ben AK Parti kadrosunda hizmet etmek için 12 yıl bekledim. Şimdi aday aday arkadaşlar hemen o kapıdan girmek istiyorlar. Ancak siyasette uzun soluk ister. Biz sahada olalım. Gayret edelim. Çalışalım. Emek sarf edelim? diye konuştu.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ?Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizim hürriyetin sembolüdür. Biz iftar ediyorsak bu hürriyetimizdir. Özgürlüğü olmayanın hiç bir şeyi olmaz. Devletimiz bizim her şeyimiz, ümmetin her şeyi.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın İslam alemine açılan penceresidir. Müslüman cephesinin sembolü ülkemiz, sembolün üzerinde ki ise Sayın Cumhurbaşkanımızın Silueti.  Bugün liderimiz, devletimizin başkanı, ordularımızın başkomutanı, partimizin genel başkanı. Bütün bu sıfatlar kolay alınmadı. Ülkemiz niye önemli. Çünkü dünyada istiklalini kaybetmemiş, tarihinde hiçbir zaman esir olmamış, bayrağı hiçbir zaman müzeye kaldırılmamış tek devlet, tek Müslüman devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Şimdi İslam ülkeleri sindirilmeye çalışılıyor, ülkemiz de içinde. Türkiye´de Ak Parti demokrasisi tüm dünyaya örnek teşkil ediyordu. Bize tuzak kurdular. Gezi olayı, 15 Temmuza birde bu açıdan bakın. 24 Haziran, bu kutlu davanın millet tarafından hayata geçirilmesi tarihidir.  Yani 24 Haziran seçiminde AK Partinin zaferi, devletin yeniden demokratik nizam, tanzimi demektir. Bunu biz yapacağız inşallah. Millete verdiğimiz sözü tutacağız. Daha sonra yeni bir anayasa gelecek. Milletin anayasası olacak. Mühür vurup atacağız zarf, milletimizin, İslam aleminin istikamet alması demektir.  Aksaray tavrını daha önce koydu. Bu seçimde de koyacaktır inşallah. Yapılan anketlerde bunu doğruluyor. Rahatlıkla 4-0 yapacağız anketlerde? diyerek anket yapıldığını ifade etti.

Milletvekili İlknur İnceöz, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de teşkilata, hanımlara, gençlere büyük görev düştüğünü söyledi. Milletvekili İlknur İnceöz ?24 Haziran seçimleri, Türkiye´nin tam bağımsızlık mücadelesi ve seçimi olacaktır. Ak Parti olarak biz 12 seçim gördük. 16 nisan sistem değişikliğine niye ihtiyaç duyduğumuz bizim tarihimize baktığımızda görürüz. Çünkü milletin iradesine önüne geçildi darbelerle. Türkiyenin yönetimin yönetilmez duruma düşmesi içindi. 15 Temmuz da bunlardan biri. Karanlık senaryo uygulanmaya çalışıldı. Milletimiz sayesinde durduruldu.

Onun için diyoruz ki, 4-0 olması parlamentonun güçlü olması, Cumhurbaşkanımızı da güçlü kılacaktır. Dünya 5´den büyük derken, mazlumların gür sesi olurken parlamentodaki sayı Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirecektir. Güçlü Hükümet, güçlü parlamento, güçlü Türkiye söylemiyle beraber Şimdi Türkiye´nin Dünyaya seslendiği gibi ?Vakit Türkiye Vaktidir. Vakit Aksaray Vaktidir? diyoruz. 24 Haziranda dönüşümü hep birlikte gerçekleştireceğiz. Hepinize kolaylıklar diliyoruz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

Başkan Dinçer yapamayacağım işin sözünü vermem dedi

Aksaray jandarma ekipleri yol kontrollerini sürdürüyor

AKSARAY ORTAKÖY M.Y.O DAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI VE YETİM ÇOCUKLARI VE ÖĞRENCİLERİNE İFTAR

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ “PELİNSU YILDIRIM DEMİR’E YAPMAK İSTEDİĞİ HİZMETLERDE DESTEK OLACAĞIM”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13