Aksaray Belediyesi, uzun yıllardır atıl durumda olan belediyeye ait 500 dönümlük tarım arazisinde başlattığı nohut üretimi çalışmalarını modern tarım teknikleriyle sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, verimliliği artırmak amacıyla gübreleme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
Geçtiğimiz yıllarda üretime kazandırılan belediyeye ait arazilerde bu yıl da nohut ekimi tamamlandı. Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ziraat mühendislerinin gözetiminde yürütülen çalışmalarda, toprak analizleri doğrultusunda belirlenen oranlarda organik gübreleme yapılıyor. Aynı zamanda zararlılarla mücadele kapsamında biyoteknik yöntemler de başarıyla uygulanmış durumda.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Sadece tohum atmakla kalmıyor, toprağı koruyor, ürünü destekliyoruz. Modern tarım teknikleriyle verimi artırmak için gübreleme çalışmalarımızı ve zararlılarla mücadelemizi başlattık. Belediyemizin tarım projelerinde sürdürülebilirlik ve verim önceliğimizdir. Bu yıl da elde edeceğimiz nohutları ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız.”
Tarım projelerinin sosyal sorumluluk anlayışıyla yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Dinçer, belediyeciliğin sadece klasik hizmetlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. “Üreten belediyecilik anlayışımızla hem topraklarımızı işliyor hem de sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diyen Dinçer, hasat edilen ürünlerin dezavantajlı vatandaşlara ulaştırılacağını kaydetti.
Aksaray Belediyesi, bu projeyle birlikte sadece tarımsal üretime değil, aynı zamanda sosyal yardımlaşmaya ve yerel kalkınmaya da katkı sunuyor. Belediye, atıl durumdaki arazileri üretime kazandırarak örnek bir yerel kalkınma modeli oluşturmayı hedefliyor.
9538,67%-1,34
38,84% 0,08
43,68% -0,05
4042,92% 0,34
6563,90% -0,57
Aksaray
21.05.2025