Aksaray Barosun ’da ruhsat almaya hak kazanan 7 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi.

Aksaray Barosun ’da ruhsat almaya hak kazanan 7 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi.

Aksaray Barosun ’da ruhsat almaya hak kazanan 7 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi.

Avukatlık yemini yaptırılan Av. Hayrettin BAYRAKCI, Av. Engin Can KORKMAZ, Av. Muhammed Fevzi KARSANDI, Av. Ramazan ÖZÇİFÇİ, Av. Ekin İNCİ, Av. Ömer ASLAN ve Av. Nisa ÖZKAYA’ ya  Ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE taktim etti.

“Ruhsat töreninde avukatlık mesleğine dair konuşma yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

Genç meslektaşlarımızın mesleğe ilk adımlarını atacağı ruhsat törenimize hepiniz hoş geldiniz.
 

Bugün, meslektaşlarımızın hayatlarındaki önemli en önemli anlardan birine tanıklık etmek üzere toplandık.  
Ruhsat töreninde sizlerle bir araya gelmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı günde, meslektaşlarımızın Aksaray Barosu ailesine katılmalarını bu ailenin bir parçası olmalarını tescil etmek amacıyla buradayız.
Meslektaşlarımız bugün sadece bir avukatlık ruhsatını almakla kalmayacak; aynı zamanda hak savunucusu ve adalet savaşçısı olma yolculuğunda ilk adımlarını atacaklar.  
Bu yolda başarılar elde etmek, öğrenmek ve adaletin terazisini dengede tutmak büyük bir sorumluluk gerektirir. Ancak meslektaşlarımızın sahip oldukları bilgi, beceri ve karakterlerinin, bu yolda emin adımlarla ilerlemelerini sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz

Aynı zamanda onların bu noktaya gelmelerinde emeği geçen ailelerine, yakınlarına ve ustalarına da teşekkür etmek istiyorum.  
 

Meslektaşlarımızın bu yolda ilerlerken karşılaşacağı zorluklar olabilir, ancak biliyoruz ki hukuki bilgileri, duruşları ve sürdürülebilir motivasyonları ile bu zorlukların üstesinden geleceklerdir.
 

Aksaray Barosu da onların  bu mesleki yolculuklarında  her zaman vereceği destekle  yanlarında olacaktır.

 

Hukuk tahsili almış bir kişinin, bir hukukçunun şahsı için olduğu kadar, içinde bulunduğu topluma karşı da görev ve sorumlulukları vardır.  
 

Yaptığımız işi sadece meslek olarak görmek bu topluma yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.  
 

Mücadelemiz, şahsımızın yanında toplum adına da olmalı, bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalı, bu bilgilerimizi hukukun üstün kılınması adına ve insan haklarının savunucusu olarak kullanmalı ve hukuksuzluklara karşı sessiz kalmamalıyız.
 

Çünkü gerçekleştiremediğimiz, emek vermediğimiz, mücadelesini yapmadığımız her bir ideal aynı zamanda bizlere birer vebaldir ve toplumun sağır, dilsiz ve vurdumduymaz olmasına neden olur.  
 

Hukukun üstünlüğünün, hukuk devletinin, adil yargılanma duygusunun, sağlanmasının ancak güçlü, cesur ve bağımsız hukukçularla gerçekleştirilebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.
 

Yine Biz Avukatlar; “Yalnızca bağımsız insan olmayı değil, insanların en bağımsızı olmayı, onur sayarız”  
 

Bizler yalnızca yasaları uygulamakla yetinmeyip, hukuku oluşturmaya ve yaşatmaya çalışmalı, insn haklarının da savunucusu olmalıyız.
Değerli hukukçular

Adalet mülkün temeli; adaletin teminatı bağımsız ve tarafsız yargı; adil yargılanma hakkının teminatı ise savunma hakkı ve bağımsız avukatlık faaliyetidir.  
 

Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç tecelli ettiği veya hiç tecelli etmediği bir adli sistemin mülkün temeli olması mümkün değildir.  
Savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmeyen bir yargı sisteminden adil yargılanma beklenmesi de mümkün değildir.

Adalete ve hukuka duyulan güvenin artacağı, hukukun üstün olacağı, yurttaşların bundan eşit olarak faydalandığı, avukatın emeğine göz dikilmediği, eğilip bükülmeyen, dik duran, cübbede düğme aramayan bağımsız bir yargı dileğiyle, genç meslektaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor,
 

Ruhsatını almak üzere meslektaşımız             yeminini etmek üzere kürsüye davet ediyorum

Biraz sonra 7 meslektaşımız daha aramıza katılacak  ve biz Aksaray Barosu  ailesi 7  kez daha büyüyecektir. Hepinize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum, diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 



  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,82% 0,12
  • EURO

    46,79% -0,61
  • GRAM ALTIN

    4262,42% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6808,69% -0,22

Aksaray

04.07.2025

  • İMSAK 03:30
  • GÜNEŞ 05:18
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı

ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DOĞALGAZDA %50 İNDİRİM MÜJDESİ

YENİ SANAYİ SİTESİNDE OTO HIRSIZLIĞI 24 SAATTE AYDINLATILDI

Aksaray’da “Gece Vakti Silahla Yağma” Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Türkiye İstatistik Kurumu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2