Ak Parti İl Başkanı Karatay; Kahpe İçeride Olduktan Sonra Kapı Kilit Tutmaz

Ak Parti İl Başkanı Karatay;  Kahpe İçeride Olduktan Sonra Kapı Kilit Tutmaz

Ak Parti İl Başkanı Karatay; Kahpe İçeride Olduktan Sonra Kapı Kilit Tutmaz

 

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün Ankara´nın Kızılay Meydanı´nda meydana gelen patlama ile ilgili teröre kınama açıklaması yaptı.

Terörle mücadelenin ne olursa olsun süreceğini belirten Başkan Karatay, terörün kökünün er geç kazınacağını belirterek, ?Kahpe içeride olduktan sonra kapı kilit tutmaz? dedi.

Dün Ankara´da saat 18.30 sıralarında meydana gelen menfur saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiğini ve 122´ye yakın vatandaşında yaralandığını belirten Başkan Abdulkadir Karatay, ?Yaralıların 19´unun durumu ağır. İnşallah onlarda en kısa sürede şifa bulup hastaneden taburcu olacaklardır. Öncelikle kalleşçe, kahpece, haince yapılan bu saldırıyı lanetle kınıyoruz. Terör eylemleri biliyorsunuz hep açıkladığımız gibi mevcut düzeni yıkmaya, bozmaya, insanların refahını bozmaya yönelik eylemlerdir. Kanuna, nizama uymayan eylemlerdir. Ama şunu açıkça ifade edelim ki, terör eylemleri dünyanın hiçbir ülkesinde başarıya ulaşamadığı gibi Türkiye´de de başarıya ulaşamayacaktır. Yaklaşık 30 yıldan fazladır ülkemizde terörle mücadele ediyoruz. Son yıllarda bu mücadele en şiddetli halini almıştır. Terör, bugün itibari ile baktığımızda bir PKK terör örgütü tarafından yapılmamakta. Bugün PKK´sı, DAEŞ´i, DHKPC´si, YPD´si, PYG´si yani Türk alfabesinde bütün harfleri kullanarak kurulan tüm terör örgütlerine karşı bu mücadele devam etmektedir. Devletimiz, milletimiz, hükümetimiz bu manada elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Terör örgütü, hiçbir zaman başarıya ulaşamadığı gibi bundan sonra da başarıya ulaşamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ifade ettiği şekilde, terör dize getirilecektir diyorum. Biliyorsunuz son 7 ay içinde Ankara´da 3 büyük eylem gerçekleştirdiler. Türkiye´mizin kalbi Ankara´da. Ankara´da da özellikle hükümetimizin idari kadrolarımızın yer aldığı, vatandaşımızın yoğun olduğu yerlerde sanki ülkemize, milletimize mesaj vermek istercesine yapılan bu terör eylemlerini asla ve asla istemiş olduğu o mesaja ulaşamayacak. Çünkü Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de, yarın da terör örgütü üyelerine, mensuplarına ve terörü destekleyen tüm ulusal, uluslararası güçlere karşı mücadele edecek güçtedir. Biliyorsunuz, İbrahim´ler ateşin içerisinden çıkmıştır. Musa´lar denizin içerisinden çıkmıştır. İnşallah bu terör eylemlerine top yekun bir şekilde karşılık veren milletimiz yine bu terörün arkasından güçlü bir şekilde dünyada başta Türk coğrafyasının, akabinde İslam coğrafyasının en güçlü ülkesi olarak yine dimdik ayakta duracaktır. Maalesef bizi üzen şeylerse teröre karşı bütün millet birlikte mücadele ederken içimizdeki sözde aydınlar, sözde gazeteciler, sözde siyasetçiler, bürokratlar her kimse malum kişiler bizleri üzmüştür. Vatana ihanetin bedeli olmaz. Bedeli olur ifadesi olmaz, gerekçesi olmaz. Bizi üzen asıl şey bu? dedi.

?BU MÜCADELEDE BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ´

Tarihimiz boyunca içeriden yıkılmış birçok devlet olduğunu aktaran İl Başkanı Karatay, ?Ama şunu bilmeliler ki, Türk Milleti bu terör eylemleri karşısında her gün daha da kenetlenerek buna yurdun bütün sathında ve hatta yurdun da ötesinde Türk, İslam coğrafyasında ümmetle beraber karşılık verecektir. Kenetlenecektir, birlikte olacaktır. Bu mücadele biz galip gelene kadar, ülkemizde tek bir terör örgütü, eylemcisi kalmayana kadar devam edecektir. Bundan yılmayacağız. Bundan asla yıkılmayacağız. Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinden sonra yoğun bir şekilde terörle mücadele ülkemizin hemen hemen bütün sathında devletimiz tarafından yapılmakta. bunda da ciddi bir başarıya ulaştığımızı ifade etmek istiyorum. Son yılların en büyük operasyonları yine bizim vatandaşlarımızın desteği ile birlikte artık terör örgütünün arka planda kendisini yalanları ile ikna ettiği vatandaşlarımızın da çekildiğini düşünerek bütün yurt sathında bu mücadeleyi başarıya ulaşacak bir şekilde devam ettirirken bu saldırılarda günden güne artmakta. Ama şunu biliyoruz ki, inşallah milletimiz, devletimiz, kolluk kuvvetlerimiz, bütün devlet kurumlarımız ile beraber bu mücadeleyi sonuna kadar götürüp başarıya ulaşacağız. İnşallah Sur´da, Cizre´de, Silopi´de, terörle mücadelede vatandaşlarımızın desteği ile güvenlik güçlerimizin hiçbir vatandaşa zarar gelmeden direkt terör örgütüne yapmış olduğu mücadeleler bugün itibari ile yine Yüksekova´da, Şırnak ve yurdun diğer yerlerinde bu mücadele devam edecek? dedi.

?MÜCADELEMİZ 7 DÜVELE KARŞI´

Sadece şehirde veya dağda mücadele edilmediğini aktaran İl Başkanı Karatay, ?Mücadelemiz aslında 7 düvele karşı dünyanın her sathında devam ediyor. Ama biz şunu biliyoruz ki, tarih boyunca hiçbir zaman İslam coğrafyası başta olmak üzere mazlumların, gariplerin elinden tutan bu millet yine bundan sonra da bu mücadelesinde mazlum ve gariplerin yanında yer alarak, vatandaşının kılına zarar gelmeden terör örgütlerine karşı mücadele ederek istediği amaca ulaşacaktır. Teröre asla teslim olmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Verilmek istedikleri mesajlar bizleri yıldırmayacak. Bizleri daha çok birbirimize bağlayacak ve dünden daha güçle olarak bu mücadelemizi devam ettireceğiz. İsteğimiz şudur ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde bizimle beraber yaşayan kardeşlerimizin terörün ulaşmak istediği amaca ulaşmalarını engellemeleri, basınımızdan medyamızdan isteğimiz şudur ki, yasak geldiği zaman bunu eleştirmek yerine gerçekten acı yaşadığımız bu olaylarda vatandaşımızı infiale sebep olmayacak, hükümetimizin, devletimizin yanında yer alarak mücadele etmesi. Kolluk kuvvetlerimize, askerimize, polisimize, istihbaratımıza can gönülden destek vererek onların bu mücadelede yalnız olmadıklarını ifade etmeleri, birde sözde aydın olduğunu ifade eden insanların artık gerçeği görüp bir kişinin canına bile kastedilen bu olaylarda devletten yana, milletten yana tavır almaları. Çünkü biliyorsunuz ki biz mücadelemizde bütün kardeşlerimizi hem devletimiz, hem hükümetimiz yoğun bir şekilde anlık bildirme yapıyor. Bu bilgilendirme de özellikle basın ve medya kuruluşlarımız bizler için önemli. Evet, canımız yanıyor, acıyor ama biz bu toprakları kolay kazanmadık. Bu topraklar için büyük bedeller ödedik. Halende büyük bedeller ödemeye hazırız. Şahsım başta olmak üzere herkes, bütün kardeşlerimiz bu topraklar için her türlü bedeli ödemeye hazırlar. Şehitlik sadece askerlerimize, polislerimize değil, rabbim bizlere de nasip etsin. Biz bu mücadele de asla ve asla yılmayacağız. Terörü tekrar tekrar lanetliyorum. Ankara´da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Terör bitene kadar bizlerde bu manada devletimize, hükümetimize ve güvenlik güçlerimize her türlü desteği vereceğiz. Terör asla ve asla amacına ulaşamayacak. Bu topraklar bizim, bu toprakların evladıyız. Bu topraklarda da bir tek fert kalana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Tüm terör örgütleri bir aya gelip birleşseler de asla yılmadan mücadelemize devam ederek bu topraklarda huzuru, refahı yeniden tesis ettiğimiz gibi, inşallah Türk coğrafyasının, İslam coğrafyasının umudu olan Türkiye´nin dünyada yeniden mazlumun yanında zalimin karşısında mücadele edeceğiz? dedi.

?PARALEL YAPIYLA DA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK´

Terör örgütünün destekçileri sadece sayılan ve bilinen örgütler olmadığını belirten Başkan Karatay, ?Maalesef bazı yapıların da ciddi anlamda teröre destek verdiğini gördük ve görüyoruz. Ama inşallah en kısa sürede onlarında sonu gelecektir. Özellikle paralel yapının terör örgütüne destek vermesi, terör örgütlerini sermaye açısından desteklemesi, medyası ile desteklemesi, yaşanan her bir olaydan sanki mutlu oluyormuşçasına bir ifade de bulunması da ayrıca kınamak istediğim bir konu. Bu anlamda paralel yapı ile de mücadelemiz devam edecek. Ne üzücüdür ki, PKK terör örgütü ile aynı safta yer alıp bu devletin, bu milletin gücünü zayıflatmaya çalışan bu yapı yaşanan bu olaylarda üzülmek yerine her seferde Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hakaretler, hükümete hakaretlerle bir şekilde kendini kime, kimlere maşa olduğunu açıkça ifade ediyor. PKK nasıl sona geldiyse, diğer terör örgütleri nasıl başarılı olamıyorsa paralel yapı da bu anlamda başarılı olamayacaktır. Hepsi bir araya gelse de bu millet, bu devlet hepsinin hakkından gelecektir? dedi.

Aksaray´da da bu mücadelenin devam ettiğini belirten Başkan Karatay, ?Yurt çapında da bu mücadele hükümetimiz tarafından yoğun bir şekilde devam edecektir. Öyle ya da böyle terör örgütünün yanında yer alan kim varsa, inşallah hak ettiği sonucu en kısa sürede alacaktır? dedi.

?VATANDAŞLARIMIZ İNFİALE KAPILMASIN´

Vatandaşlara seslenen Başkan Karatay, ?Terör örgütlerinin biliyorsunuz canlı bomba eylemleriyle, şiddetle, ulaşmak istedikleri amaç oradaki birkaç kardeşimizin veya yüzlerce kardeşimizin canına kıymaktan daha ziyade vatandaşımızı özellikle toplumda psikolojik bir harekata sürüklemek. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun. İnşallah en kısa sürede terör örgütünden temizlendiği zaman eski günlerimizi belki daha büyük Türkiye olarak yeniden büyük Türkiye´nin inşası olarak yeniden göreceğiz. Buna fırsat vermesinler. Vatandaşlarımız İnfiale kapılmasınlar. Çünkü biz her manada, her alanda bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. Şu an terör örgütünün paniklediğini de ifade etmek istiyorum. Karanlıklardan sonra biliyorsunuz sabahın aydınlığı gelir. İnşallah o günlerimiz yakındır. Allah´ın izni ile Türkiye´miz önümüzdeki birkaç ay içinde bu sorunların hepsinden hızlı bir şekilde kurtularak yeniden büyük Türkiye, yeniden Allah´ın izni ile güçlü Türkiye ile beraber vatandaşımızı dünyada dün olduğu gibi bugün de en yüksek refah düzeyine çıkaracaktır? dedi.

?DÜNYADA KİMSE KENDİ DEVLETİNE TERÖRİST DEMEZ´

Son olarak MİT TIR´larının durdurulması olayına değinen Başkan Karatay, ?MİT TIR´larının durdurulması ile casusluk davası açılan Can Dündar başta olmak üzere bir davada Anayasa Mahkemesi bir karar almıştı. Maalesef dünyanın hiçbir yerinde kendi vatandaşı, kendi ülkesine terör devleti, terörist devlet diye hitap etmez. Hitap ettiği zamanda bunu göremezsiniz. Bakın Fransa´da eylem oldu ve basın hiçbir bilgiye ulaşamadı. Olağan üstü hal ilan edildi. Amerika´da 11 Eylül saldırıları oldu, olağan üstü hal ilan edildi. Ama hiçbir basın mensubu çıkıp da kendi ülkesine, kendi devletine, hükümetine böyle bir ifade kullanmadı. Ama biz şunu görüyoruz ki, kendini sözde aydın zanneden, sözde gazeteci zanneden insanlar hem bir yandan kendi milletine devletine ihanet edip hakkında dava açıldığı zaman bir şekilde birileri vasıtası ile çıkıyor ve yapmış olduğu söylemler de şunu tekrar söylüyor. Türkiye´de huzur da, istikrar da olmayacak bu rejim bitmeden. Bu rejim biliyorsunuz 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün silah arkadaşları ile beraber bugünkü kahraman mücahitlerimiz ile beraber kurulmuş olan bir rejim. Hem bunu savunacaklar, hem de devletine ihanet edip devletini terörist devlet diye ilan edecekler. Çıkıp aymaz bir şekilde toplumun önünde utanmadan konuşacaklar. Bunu da kınıyorum. ?Erdoğan ile istikrar da olmaz, barışta olmaz´ diyen sözde gazetecimiz biliyorsunuz PKK terör örgütünün elebaşlarıyla, Cemil Bayık ile Murat Karayılan ile resim verip Türkiye´de barış arıyor. Hem terör örgütü üyeleri ile poz verip onlarla görüşeceksin, hem de çıkıp bu devletin halkı tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile istikrar da olmaz, barışta olmaz diyerek demeç vereceksin. Bence hainleri çok dışarıda aramaya gerek yok. Çok ağır bir ifade olacak am, atalarımızın söylediği gibi, ?Kahpe içeride olduktan sonra kapı kilit tutmaz´ derler. Maalesef biz sadece dışarıdaki uluslararası terör örgütü ile bunları destekleyenlerle değil, içeride terörün kucağında, terör örgütünü besleyen, teröriste akıl veren insanlarla mücadele ediyoruz. Ama iyi bilinmelidir ki, bu milletin affetmeyeceği tek şey ihanettir. Asla ve asla geri dönülmeyecek bir yola girdik. Bu terör bitene kadar mücadele edeceğiz ve bu millete hem çıkıp ayrınım diye ifade eden hainlere gerekli cevap verilecek. O hainlerin desteklemiş olduğu terör örgütüne gerekli cevap verilecek? şeklinde konuştu.

 



  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Emniyetine Gençlerimizden Anlamlı ziyaret

Aksaray polisi aranan 70 kişiyi yakaladı

MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

Aksaray'da Devleti Dolandıran Doktor ve Medikal'cı Tutuklandı

      Aksaray’da Cezaevi Firarisi Yurtdışına Çıkmak Üzere İken Yakalandı         

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16