Başlık


AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İnceöz´ün Gündeme Dair Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İnceöz´ün Gündeme Dair Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili veAksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar.

AK Parti Grup Başkanvekili veAksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar. Ama her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Milletimiz neyin ne olduğunu biliyor" dedi.

İnceöz, Kültür Park´ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı görüşmeler sonucunda seçim kararı aldığını anımsattı.

Bundan sonra partiler için seçim takviminin işlemeye başladığını ifade eden İnceöz, CHP ve MHP´nin seçim hükumetinde yer almama konusundaki tavırlarını anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

İnceöz, AK Parti´nin 7 Haziran´dan itibaren tutumlu ve kararlı tavrıyla ülkeyi biran olsun hükumetsiz bırakmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce biz en baştan beri kararlı ve tutumlu bir duruş sergiledik. Her şey aziz milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. Bütün yollar tüketildikten sonra Anayasa´nın son çare dediği, sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla beraber seçim yoluna girdik. Muhalefet partilerinin ´biz bu hükümet içerisinde yer almayacağız´ şeklindeki tavırlarına karşı AK Parti, milletin verdiği sorumluluğunun gereğini yerine getireceği yönündeki tavrını sürdürmekten asla vazgeçmemiştir. Dünyada başlayan ekonomik kriz, global dünyada her ülkeyi etkileyecektir. Bununla beraber Suriye ve Irak´ta yaşananlar nedeniyle son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bizim bu verilen yükümlülükten kaçmamız olamaz. Tüm partilerin de bu sorumluluğun altına ellerini değil gövdelerini tamamen koymaları gerekiyordu. Bugünkü tavırları, bu sorumluluktan kaçtıklarını göstermektedir. Görünen o ki; HDP ile seçim hükümetine AK Parti´yi mahkum ederek güya bunu millete anlatacaklar. Ama her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Milletimiz neyin ne olduğunu biliyor"

- "Süreçten Türkiye olarak daha güçlü çıkma arzusundayız"

Seçim kararının alınmasının anayasal bir zorunluluktan olduğunu aktaran İnceöz, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun arzu etmediği bir durum olduğunu bildirdi.

İnceöz, buna karşın Anayasa´nın 114. ve 116. maddelerinin uygulanmasının demokrasinin devamı için alınan bir hüküm olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla Anayasa´nın 114. ve 116. maddelerinin gereği neyse bu yol işletilmek zorunda kalındı. Buna mahkum eden partiler CHP ve MHP´nin anlaşılmaz tavırları ve tutumlarıdır. Böyle bir seçim atmosferi içinde seçim süreci başlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim kararı almaktan başka bir yol bırakılmadığı süreçten Türkiye olarak daha güçlü çıkma arzusundayız. Baştan beri ülkemiz ve milletimiz adına sorumluluktan kaçmayan tavrımızla kimse bu durumdan ümitsizlik çıkarmasın."

- Sümeyye Erdoğan´ı hedef alan iddia

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kızı Sümeyye Erdoğan´ı hedef alan iddiayla ilgili konuşan İnceöz, değerler üzerinden yapılan saldırılarla yapılan çirkin kampanyayı kınadığını belirtti.

Sümeyye Erdoğan´a karşı özellikle sanal alemde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın´ın içinde bulunduğu çirkin bir kampanya yürütüldüğüne dikkati çeken İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yalan, iftira ve herhangi bir doğruluğu olmayan bu çirkin kampanyayı başlatanları, bu çirkinlikle kendilerini baş başa bırakıyorum. Bu kampanyayla kendilerini ne kadar çaresiz ve sıkışmış durumda olduklarını böyle bir argüman üzerinden yürüttükleri kampanyayla gösterdiler. Bunu bir kadın olarak, değerlere sahip bir insan olarak, hak, özgürlükler ve demokrasi alanında kınıyorum. Onları bu çirkinlikleri ile baş başa bırakıyorum."



Kategoriden Haberler


  • Perşembe 7.1 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.3 ° / -3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 9 ° / -4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9386,35%-0,96
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78

Aksaray

10.04.2025

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:09
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:42
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

KASTAMONU’DA ÜRETİLİP DÜNYA 'YA DAĞITILAN YANGINA DAYANIKLI KAPILAR HAYAT KURTARIYOR!

MEDYA PROFESYÖNELLERİ KAYSERİ’DE DİJİTALİ ANLATACAK!

8 PEYGAMBERİN, TARİHLE TABİATIN KAYNAŞTIĞI GÜZELLİKLER DİYARI EĞİL’E BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKINI

Prof. Dr. Murat Çemrek: “Güçlü Dış Politika, Güçlü Ekonomiden Geçer”

Aksaray Merkez Büyük Bölcek Caddesi Baştan Sona Yenileniyor

Aksaray’da 200 Yeni İşyeri Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41