Ahmet Koçaş Tanıtım Günlerini Değerlendirdi

Ahmet Koçaş Tanıtım Günlerini Değerlendirdi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, İstanbul Feshane?de gerçekleştirilen Aksaray İli Tanıtım günlerini değerlendirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen Aksaray İli Tanıtım günlerini değerlendirdi.

“544 Yıl Sonra İstanbul Kökleriyle Buluşuyor” sloganı altında 16- 19 Ekim tarihlerinde düzenlenen tanıtım günlerinin Aksaray’ın tanıtımı noktasında son derece önemli olduğunun altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Ankara’da geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlemiş olduğumuz tanıtım günleri sonunda bu organizasyonların her yıl düzenlenmesi gerektiğini her seferinde vurguladık.

Ankara’da düzenlemiş olduğumuz tanıtım günlerinden sonra ikinci adresimizin İstanbul olduğunu ve Dünya’nın en güzel şehri İstanbul’da ilimizi tanıtmamız için organizasyon çalışmalara bir an önce başladık ve Allah’ın izni ile yine bir tanıtım günlerini gerçekleştirdik. İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimiz ve İstanbullu vatandaşlar Feshane’ye gelerek Aksaray’ı tanıma imkânı buldular.  Aksaray’ın artık İç Anadolu bölgesinde bulunan küçük bir şehir kimliğinden arınmış birçok kişinin Niğde Aksaray, İstanbul Aksaray ile tabir etmiş olduğu yer kimliğinden arındırılmış tarım sanayisinde Türkiye’nin ilk 10 şehrinden birisi sanayi alanında ise Türkiye ve Dünya’daki yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen bir il konumunda olduğunu görmüşlerdir.

ATSO 2013-2017 yönetimi göreve geldiğinde ilimizin ihracat rakamları 62 milyon dolar civarındaydı. Biz dedik ki bakın arkadaşlar Aksaray Türkiye’nin kalbi bu rakamlar ilimiz için yeterli değil madem ki ülkemiz bir hedef ve vizyon belirlemiş kendine bizlerde bir hedef belirleyelim ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayalım. İlk olarak dedik ki Aksaray 2023 yılında 500 milyon ihracat yapabilecek bir şehir olmalıdır.

Bunun için organize sanayi bölgemizde ki yatırımların artırılması ve fabrikalarımızın ihracatlarında daha etkili olmaları gerektiğini vurguladık.  62 milyondan 500 milyona çıkmak kolay olmamakla beraber ciddi anlamda bir sorumluluğu taşımayı gerektirmektedir.

Bugün Aksaraylı hemşerilerimiz bu hedefleri kendine benimsemiş ve yatırımcılarında dikkatini çekmeyi başarmıştır.544 yıl sonra kökleriyle burada bulaşan Aksaray’ın daha iyi yerlerde olabilmesi için hemşerilerine büyük oranda ihtiyacı bulunmaktadır.

Maalesef bugün İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Gebze’de, hatta Gaziantep’te üretim yerleri ve fabrikaları olan Aksaraylı iş adamlarımızın Aksaray’da yatırımları bulunmamaktadır. İş adamlarımıza Aksaray’ın ülkemizin önde gelen tarım ve sanayi şehri haline gelmesinde büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

21. yüzyılın en önemli kuralı sanayi alanında ortaya çıkmaktadır. Eğer sanayin ve ekonomin güçlü ise başarılı bir ülkesindir. Bugün sanayisi ve ekonomi her geçen yıl artan bir ülke olan Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaktır.

Bizlerde Aksaray olarak hep birlikte bu başarılara ortak olacağız. Dönem birlik ve beraberlik dönemidir. Çıkmış olduğumuz bu yolda Aksaray’a başarıyı hep birlikte getireceğiz.

 

Ben bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Valimizi, Belediye Başkanımızı, İlçe Kaymakamlıklarımızı, Firmalarımızı, Derneklerimizi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı kısacası katkısı bulunan herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23.3 ° / 17 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,89% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5171,51% 0,27
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,00

Zonguldak

03.10.2025

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:39
  • YATSI 19:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

7. Aksaray Kitap Günleri’nde Filistin ve Sumud Filosu Vurgusu

Aksaray Belediyesi'nden Balık Satış Noktalarına Sıkı Denetim

80 Yaşındaki Saim Yılmaz, Almanya'da Maraton Şampiyonu Oldu!

68 Aksaray Kültür Derneği’nden Üyelerine Müjde: Ziga Kapadokus Termal Tesisleri ile %20 İndirim Anlaşması

Zerhun’un dev oyuncu kadrosuna Şırnaklı Gazeteci 'de katıldı!

CHP Aksaray’da Yeni Merkez İlçe Başkanı Belli Oldu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2