Tarih: 25.06.2019 22:30

Ahmet Bahadır Aral,LGS de Aksaray ve Türkiye Birincisi Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ahmet Bahadır Aral, Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap verip, 500 tam puan alarak Aksaray ve Türkiye birincisi oldu.Konu ile ilgili Aksaray ÖNDER İmama Hatipliler Derneği Başkanı Kuddusi Bakar şunlaarı söyledi.
Aksaray Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Ahmet Bahadır Aral, Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap verip, 500 tam puan alarak Aksaray ve Türkiye birincisi oldu.
Öncelikle Öğrencimiz Ahmet Bahadır Aral’ı tebrik ediyorum.Ailesini tebrik ediyorum. Okul Müdürümüz Yusuf Şahin başta olmak üzere öğretmenlerimizi, emeği geçenleri Aksaray Saadet Güney İmamhatip Ortaokulumuzu tebrik ediyorum.
28 Şubat sürecinde kapanan İmamhatip Ortaokullarımız 2012’den bu yana hızlı bir şekilde toparlanarak özlenen günlerine tekrar kavuştu. Yine aynı okulumuz geçmiş yıllarda da LGS’de Türkiye birincisi çıkarmıştı.İmamhatip Camiası olarak mutluyuz ,gururluyuz. İmamhatip Müfredatı gerçekten tüm okullarda uygulanması gereken bir rol modeldir.
Geçen yıl Önder olarak LGS’de yüzde on dilime giren ve İmamhatip Liselerimizi tercih eden 30 öğrencimize dört yıl boyunca aylık 200 tl. bursumuzu başlatmıştık.İnşallah bu yılda aynı şekilde bir burs çalışması yapmayı düşünüyoruz.

Türkiye genelinde LGS’de soruların tümüne doğru cevap verip “500” tam puanla birinciliği paylaşan İmam Hatipli öğrenci sayısı ise 24. İmam Hatip okullarının Türkiye genelinde LGS’de gösterdikleri başarı dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —