Ağacın Kovuğundan Çıkan Ünversitemiz 12 Yaşında

Ağacın Kovuğundan Çıkan Ünversitemiz 12 Yaşında

Ağacın Kovuğundan Çıkan Ünversitemiz 12 Yaşında

*Yarın1 asırlık aradan sonra Darul sülaha ve daruz zafer ünvanlı şehrimizin kendi müstakil üniversitesinin kurulmasını sağlayan kanunun ilk kabul edilmesiyle yeniden akademik eğitime kavuşmamızın üstünden 12 yıl geçmesine rağmen Üniversitemizin ?Evrensel düşünen yereli gözeten? sloganı kelimenin tam anlamıyla havada kaldı.

*Üniversite tarafından hazırlanan  Aksaray hafızasını kayıt altına alan çekimlerdekilerin genel ek serisinin hafızamızdan bi haber olması, hafızamıza her yönüyle hakim olanların ise akla ziyan bir şekilde yok sayılmasına en son  Aksaray Tanıtım günlerinde ise mahalli ve yerli olmaları nedeniyle anlatılacak konulara hakim olanların yerine tanıtımın imitasyonlarla yapılmaya çalışılmasıyla tanıtım günleri kelimenin tam anlamıyla tanıtımsız lığa dönüştü.

 

   Yarın yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi, iyi insanlar ve zaferler diyarı, Selçuklunun şanlı başkenti,  3 Semavi dinin ihtiyar dünyamızdaki nadir merkezlerinden, Selçuklu ve Osmanlının devlet ile siyaset adamlarının membaı şehirlerin atası Aksaray´ımızın 1 asırlık aradan sonra yeniden yüksek eğitim veren fakat bir türlü logosundaki sloganının gereği yapılmadığından köksüzlükten kurtulamayan Üniversitemizin 12. Kuruluş yıldönümü.

   Bu umursamazlığın vefasızlıktan geldiğini belirten elindeki belgeyle ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden ve hayırlı evlatlarından Orhan Aydın tarafından görevlendirilen fakat peşin hükümle buna ters bakan, kraldan çok kralcı yetkilinin okulla ilgili peşin hükümlü raporunun olumluya çevirtilmesine vesile olarak bu okulun açılmasına vesile olan.

   O günden bu yana da var gücüyle bu eğitim yuvasının başarısı için çaba gösteren, Üniversitemizin   kurulmasının ilk yıldönümü olan 2006´dan bu yana hem kanun 1. Hem de 2. kabul ediliş gününde konuyu her yıl aralıksız olarak emeği olanların isimleri ve emekleriyle fotoğraflarıyladır süsleyerek yazdığı haberler ve köşe yazılarıyla dile getirerek zinde tutan ilimizin ve genel medyanın tek gazetecisi olan Gazeteci-Yazar Ali Genç aradan geçen 12 yıla rağmen Üniversitemizin kendi sloganının gereğini hakkıyla yapamadığını belirtti!!!

?İLÇEYE´DE YÜKSEK OKULMU OLURMUŞ(!)?? DİYEN YETKİLİNİN BU FİKRİNİ ELİMDEKİ 1980 NÜFUS SAYIMINA GÖRE HAZIRLAYIP 85 YILI SONUCUNA GÖRE GÜNCELLEDİĞİM BELGEYLE ÇÜRÜTTÜM!

    Önce Üniversitenin temeli olan Yüksek Okulun kuruluşu hakkında bilgi veren Gazeteci-Yazar Ali Genç ? Rabbimizin izniyle oluşan bir tevafukla daha öncede yeri geldiğinde onlarca defa bilgisini verdiğim gibi memleketimizin faydasına olan birçok şeyle birlikte Üniversitemizin temeli olan ilk Yüksekokulumuzun 1987´de kurulmasında da elimdeki belgeyle pişen çorbada cürümüm kadar tuzumun olmasına Mevla mız  ben edna kulunu vesile etti.

   1977 yılından itibaren 40 yıllık eskimez ayrılmaz kardeşim, Aksaray´ımızın birinin bin olmasındaki yol arkadaşım Orhan Aydın ağabeyin çabasıyla açılması için çalışma başlatılan ASÜ´nün temeli olan ilk Meslek Yüksek Okulu için gelen yetkiliyi 1987 yılının kış ında o zamanki Aksaray Belediye başkanı merhum Emin Gürün´ün makamına girdiğimde sesli düşünüyor gördüm.

   Aksaray´ı araştırarak olumlu rapor hazırlaması için gönderilmesine rağmen bu yetkili kraldan çok kralcı tavrıyla ?İlçeye´ de Yüksek Okul mu açılırmış(!)?? diyordu.

  Bunun üzerine Aksaray´ın o zamanki Türkiye´nin 67 ilinin 31´inden hem nüfus hem de yüz ölçüm yönüyle büyük olduğunu kanıtlayan 1980 nüfus sayımına göre hazırladığım,1985 yılındaki sayımdan sonra ise güncellediğim ilk önce 1983 yılındaki Aksaray´ı 5 gün ardı, ardına Günaydın gazetesinde yarım sayfa olarak tanıttığım, Vilayet meşalesini de yakmamıza vesile olan belgeyi aramızda geçen konuşmanın ardından çıkartıp kendisine verince fikri hemen değişti ve ?Şimdi olur? diyerek belgemi almasıyla olumsuz tavrını olumluya çevirttim.

   O tarihten itibaren Üniversitemiz için yapılan tüm olumlu çalışmaların genelinin içinde olanı ve olumsuzluklarında olumluya çevirtilmesine daima teşvik edeni olmaya çalıştım.

MAHALLİ VE GENEL GAZETECİLER İÇİNDE BENDEN BAŞKA ASÜ´NÜN KURULUŞUNUN PERDE ÖNÜ VE ARKASINI BİLEN2.Sİ YOK!

   1987´de elimdeki Aksaray´ın o zamanki Türkiye´nin 67 ilinin 31´inin merkez ilçelerinden hem yüz ölçüm, hem de nüfus yönüyle büyük olduğunu kanıtlayan belgemle üniversitemizin temeli olan ilik Yüksek okulun kuruluşunda emeği olan olarak o günden Üniversitemizin kuruluşuna kadarda karınca kararınca çaba sarf eden olarak Üniversitemizin kuruluşunun sağlanmasının perde önü ve arkasını da bilen ilimizdeki ve ülkemizdeki tek gazeteciyim.

2006´DAN İTİBAREN ÜSÜ´NÜN KURULUŞU YIL ÖNÜMÜNÜ SADECE BEN HER YIL 2 DEFA YAZIYORUM

    Üniversitemizin kurulmasını sağlayan ilk kanunun Aralık ayının 30´unda önemli bir maç için kampa girer gibi hazırlanan o dönem Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar tarafından TBMM´sinde sabaha karşı kabul edilmesinin yıldönümünde.

      Veto edilen bu kanunun 3 aya yakın zaman sonra yeniden değişiklik yapılmadan TBMM´sinde kabul edilmesiyle Üniversitemizin resmen kuruluş ´unun 1. yıl dönümünden başlayarak o zamandan şimdiye kadar her yıl iki defa üniversitemizin kuruluş yıldönümlerini sadece ben yaptığım haberler ve köşe yazılarıyla gündemde tutuyorum.

  GEÇMİŞİ BİLEN OLARAK ASÜ´NÜN 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PLAKET LİSTESİNİDE BEN YAPTIM!

    Her senede diğer özellerimizin yıl dönümlerinde yaptığım gibi yazdığım haberler ve köşe yazılarıyla da Üniversitemizin kuruluşu ve emek verenlerini aralıksız olarak gündeme getirdiğimden Aksaray´ın  Tarihi, Coğrafyası, kültürü, siyaseti, mülki  ve mahalli idaresiyle yer altı ve üstü zenginlikleri, madenleri konusundaki bilgilere olan hakimiyetimin yanında ASÜ ile ilgili olarak ta aynı hakimiyete sahibim.

    Bu hakimiyetim nedeniyle yazısız verilen plaketlerden diğerlerine kadarki ASÜ´ nün 10. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet edilenlerin ve plaket verilenlerin listesinin tamamına yakını benim tarafımdan ilgilere verildi, aksini iddia edenlere gönderdiğim ve arşivimdeki mailleri atarım.

AKSARAY´IN HAFISAZI BELGESELİNDE GENEL OLARAK HAVANDA SU DÖVÜLDÜ!!!

 Yukarıdan itibaren verdiğim bilgilere rağmen ASÜ tarafından yapılan Aksaray´ın hafızasını kayıt altına alma çalışmalarında genel olarak havanda su dövülmekten öteye geçilemediği gibi sözüm ona tarafsız davranma çabası ise elifi görse mertek sanacakların dahil edilmesiyle hafızanın kayda alınmasının aksine hafızadaki bilgi kirliğine sebep olundu!!!

TANITIM GÜNLERİ İSE ORJİNALLERİ VARKEN İMİTASYONLARLA OLUNCA?LAF OLSUN TORBA DOLSUNU? GEÇEMEDİ!!!

  ASÜ´ nün bilenler yerine hafızamızın kayıt altına alınmasındaki  gibi Aksaray Tanıtım günleri içinde aynı  yolun takip edilmesi nedeniyle başta Vilayet olma maceramız  ve Aksaray basın tarihi olmak üzere bu konuyu bilen veya kısa bir araştırma ile bildiklerini daha da zenginleştirecekler  varken akla ziyan bir şekilde bu konuda özelliklede perde önü ve arkası ile duygusallıkları da yaşamadıkları için bilmeyenler tarafından yapılmaya çalışılınca tanıtım tanıtımsız lığa dönüştü.

   ÜSÜ´ nün logosundaki Yereli(mahallini) gözeteme cümlesinin laf olmaktan çıkartılarak istikbalimiz in olmazlarından olan bu eğitim yuvamızın ayaklarının yere sağlam basmasının sağlanmasını yetkilerden diliyorum .?dedi.(Bilgi, belge ve fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç arşivi)

 

 



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor