*ASÜ ’nün büyümesinin formülü ahde vefa, kampüse yapılacak binaların ömrünü uzatacak zemin ıslahı, yeşil alanları koruyacak tatlı su ile kurum ve öğrencilerin sloganlarındaki gibi her yönüyle şehirle birleşerek mutlu gelecek için rehberlik yapmalarında!
1986-87 Yüksek öğretim yılında eğitimci, siyasetçi ve yazar Orhan Aydın’ın girişimiyle Konya Selçuk Üniversitesine bağı olarak eğitime açılan yüksek okulla temelinin atılmasından 38 yıl sonra 2005’in 30 Aralık günü sabaha karşı TBMM’sinde kabul edilen kanunla kurulan Aksaray Üniversitesi(ASÜ) 19 yaşında.
TBMM’sinde sabaha karşı kabul edilen Ak Parti hükümetinin 15 Yeni Devlet Üniversitesi kurulmasıyla ilgili ilk teklifi olan 5447 sayılı kanunun 64. maddesiyle Aksaray Tevhidi Tedrisat kanunun kabulünden 81 yıl sonra kendi müstakil üniversitesinin istikbali Mühendislik Fakültesi ile DSİ nin işbirliğiyle kampüsün bulunduğu yerin denizden 1 metre aşağıdaki Hollanda örneğinde olduğu gibi bulunacak çözümle projelendirilecek binalar ile mevcut ağaç ve çimleri kurutmayacak tatlı su ile sulanmalarının sağlanmasıyla üniversitenin her yönüyle şehirle birleşerek ilmi rehberliğinde.
İSTİKBAL ASÜ,VALİLİK, BELEDİYE, VEKİLLERLE,İGM VE DSİ İLE MESLEK ODALARININ VEFALI TAM İŞ BİRLİĞİNDE!!!
Orta başlıkta isimleri sayılan kurumların yöneticilerine çağrıda bulunan Aksaraylılar1986-87 eğitim öğretim yılında Aksaray’ın hayırlı evladı ve başardıklarıyla iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın tarafından açtırılan.
ANAP il başkanlığı döneminde de ise gelişmesi için gereken maddi e manevi imkanlarla sağlanan desteğe İstanbul’daki Aksaraylılarla, başta Raşit Daldal, Mahmut Öztürk ,Yüksek Mimar Arslan Tolga olmak üzere o zamana kadar görev yapan Valiler ile Belediye başkanlarının ,Meslek Odalarının çabasının unutulmaması.
Kanun teklifine Aksaray’ın alınması için canlarını dişlerine takan 22. Dönem milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ,Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve dönemin Valisi merhum Hüseyin Avni Coş Aksaray’ın seçimle gelen ilk İGM Başkanı merhum İsmail Baysal’ın ,Belediye Başkanı Nevzat Pata ile YÖK başkan yardımcısı Profesör Dr. Ethem Tolga’nın perde önü ve arkası çalışmalarıyla ortaya koydukları emeklerinin de unutulmaması.
İsimlerinin vefa gereği başta Kampüs içinde olmak üzere ilimiz genelinde ASÜ’ nün kurumlarında yaşatılması, ASÜ yönetiminin Valilik ve Belediyeyle Milletvekilleri, İGM, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ, Meslek Odaları ve STK’larla ilimizdeki resmi kurumların ASÜ’nün kurulmasında emeği olanlarla birlikte ASÜ’ nün temeli olan Yüksek okulunun kurulmasından günümüze kadarki gelişmeleri sağlayanların mutlaka kurumun tüm etkinliklerine onur misafiri olarak çağırılmaları.
Kurum sahasındaki bina maliyetlerini yükseltmesinin yanında bakım ve onarım giderlerini de normal zemine göre misli, misline arttıran olumsuzluklar ile mevcut ağaçlar ile çimlerin ömürlerini kısaltan sıkıntılarında aynı iş birliğiyle bertaraf etsinler.” Dedi.(Haber ,bilgi ve belge ile fotoğraflar Ali Genç arşivi)
10025,47%0,77
35,14% -0,01
36,59% 0,01
2956,43% -0,70
4790,58% -0,09
Aksaray
29.12.2024