TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

   TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN  MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

Başta Makam araçları sultası olmak üzere bir çok eski alışkanlık devam ederken tasarruf tedbirleri ile mahalli medyanın ilan ve reklamlarının kesilmesi nedeniyle   komaya giren mahalli/yerel medyanın bu sıkıntılarının giderilmesi için   şimdiye kadar aralıksız olarak onlarca siyasi ve yetkili ile görüşen TİGAD(Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği) genel başkanı Okan Geçgel ve  derneğin kurucu genel başkanı İzzet Aydın  çekilen sıkıntılarla ilgili olarak İstanbul'da CHP genel başkanı Özgür Özel e yaptığı görüşmede  medyanın içinde bulunduğu durumu birinci ağızdan ileterek bu haksızlığın giderilmesi için destek istedi

Görüşmede, TİGAD heyeti, Anadolu medyasının içinde bulunduğu vahim durumu ve tasarruf tedbirlerinin yıkıcı etkilerini detaylandıran bir dosyayı Özgür Özel’e sundu.

 

Geçgel ve Aydın, özellikle  Türkiye'nin mahalli/yerel medyasının mali zorluklar nedeniyle can çekiştiğini, gazetecilerin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladılar. Tasarruf tedbirlerinin, dergi ve gazete aboneliklerini de kapsaması, yerel medya kuruluşlarının kapılarına kilit vurmasına neden oldu. Bu tedbirlerin medya üzerinde yarattığı tahribatın altını çizen TİGAD heyeti, Özgür Özel’den Anadolu medyasının yaşadığı bu ağır sorunları daha sık ve etkili bir şekilde dile getirmesini talep etti.

 

Geçgel’in ifadeleri, Anadolu medyasının ölüm kalım savaşı verdiğini net bir şekilde ortaya koydu: “Anadolu medyası, idam sehpasında bekleyen bir mahkûm gibi, tasarruf tedbirlerinin kurbanı oluyor. Yerel basın kuruluşları birer birer kapanırken, gazeteciler işsiz kalıyor. Bu durum, sadece medyanın değil, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün de ölüm fermanıdır”

 

TİGAD, önümüzdeki günlerde diğer siyasi parti genel başkanları ve hükümet yetkilileri ile de görüşmeler yaparak, basının tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılması için mücadeleyi sürdürecek. Okan Geçgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda uzun süredir randevu beklediğini ve bu talebini ısrarla yinelediğini belirtti.

 

Geçgel, “Anadolu medyasının ve basın kuruluşlarının yok olma tehlikesine karşı acilen harekete geçilmelidir. Medyanın özgür ve bağımsız bir şekilde faaliyet gösterebilmesi, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. Bu nedenle, tasarruf tedbirlerinin basın kuruluşlarına uygulanmaması hayati öneme sahiptir. TİGAD olarak, Anadolu medyasının sesi olmaya ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Anadolu medyası, tarihinin en zorlu sınavlarından birini verirken, toplumun ve devletin bu çığlığa kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten TİGAD heyeti, yerel basının ayakta kalması için acil ve somut adımlar atılmasını bekliyor. Bu mücadele, sadece basının değil, Türkiye’nin demokratik geleceğinin de mücadelesidir.

 

 

Beğendim

Alkış

 

Sevdim

 

Beğenmedim

 

Kızgın

 

Hahaha

 


 



  • Perşembe 17.7 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 17.3 ° / 13.2 ° false
  • Cumartesi 17.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10914,65%0,53
  • DOLAR

    42,43% 0,06
  • EURO

    49,17% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5684,04% 0,88
  • Ç. ALTIN

    9241,24% -0,15

Zonguldak

27.11.2025

  • İMSAK 06:17
  • GÜNEŞ 07:48
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 15:11
  • AKŞAM 17:33
  • YATSI 18:58
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Eğitime Destek Platformu Toplantısı Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda eğitimdeki güncel meseleler ve çözüm önerileri ele alındı.

AK Parti Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı: “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlık Suçudur”

KOP TARIMSAL KIRSAL KALKINMA MODELİ PROGRAMI 27 KASIM’DA KONYA’DA GERÇEKLEŞİYOR

Aksaray’da Abart Egzoz İnkarı Cezadan Kurtarmadı ve Polis Ceza Yazdı

24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanında 5 Bin Fidan Toprakla Buluştu

DOÇENT ATA’NIN ÖĞRENCİLERLE LEYLÜ NEHAR BULUŞMASI

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8