TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

   TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN  MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL TASARRUF TEDBİRLERİYLE İPİ ÇEKİLEN MAHALLİ MEDYANIN SIKINTILARINI CHP GENEL BAŞKANI ÖZELE İLETTİ!!

Başta Makam araçları sultası olmak üzere bir çok eski alışkanlık devam ederken tasarruf tedbirleri ile mahalli medyanın ilan ve reklamlarının kesilmesi nedeniyle   komaya giren mahalli/yerel medyanın bu sıkıntılarının giderilmesi için   şimdiye kadar aralıksız olarak onlarca siyasi ve yetkili ile görüşen TİGAD(Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği) genel başkanı Okan Geçgel ve  derneğin kurucu genel başkanı İzzet Aydın  çekilen sıkıntılarla ilgili olarak İstanbul'da CHP genel başkanı Özgür Özel e yaptığı görüşmede  medyanın içinde bulunduğu durumu birinci ağızdan ileterek bu haksızlığın giderilmesi için destek istedi

Görüşmede, TİGAD heyeti, Anadolu medyasının içinde bulunduğu vahim durumu ve tasarruf tedbirlerinin yıkıcı etkilerini detaylandıran bir dosyayı Özgür Özel’e sundu.

 

Geçgel ve Aydın, özellikle  Türkiye'nin mahalli/yerel medyasının mali zorluklar nedeniyle can çekiştiğini, gazetecilerin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladılar. Tasarruf tedbirlerinin, dergi ve gazete aboneliklerini de kapsaması, yerel medya kuruluşlarının kapılarına kilit vurmasına neden oldu. Bu tedbirlerin medya üzerinde yarattığı tahribatın altını çizen TİGAD heyeti, Özgür Özel’den Anadolu medyasının yaşadığı bu ağır sorunları daha sık ve etkili bir şekilde dile getirmesini talep etti.

 

Geçgel’in ifadeleri, Anadolu medyasının ölüm kalım savaşı verdiğini net bir şekilde ortaya koydu: “Anadolu medyası, idam sehpasında bekleyen bir mahkûm gibi, tasarruf tedbirlerinin kurbanı oluyor. Yerel basın kuruluşları birer birer kapanırken, gazeteciler işsiz kalıyor. Bu durum, sadece medyanın değil, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün de ölüm fermanıdır”

 

TİGAD, önümüzdeki günlerde diğer siyasi parti genel başkanları ve hükümet yetkilileri ile de görüşmeler yaparak, basının tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılması için mücadeleyi sürdürecek. Okan Geçgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda uzun süredir randevu beklediğini ve bu talebini ısrarla yinelediğini belirtti.

 

Geçgel, “Anadolu medyasının ve basın kuruluşlarının yok olma tehlikesine karşı acilen harekete geçilmelidir. Medyanın özgür ve bağımsız bir şekilde faaliyet gösterebilmesi, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. Bu nedenle, tasarruf tedbirlerinin basın kuruluşlarına uygulanmaması hayati öneme sahiptir. TİGAD olarak, Anadolu medyasının sesi olmaya ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Anadolu medyası, tarihinin en zorlu sınavlarından birini verirken, toplumun ve devletin bu çığlığa kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten TİGAD heyeti, yerel basının ayakta kalması için acil ve somut adımlar atılmasını bekliyor. Bu mücadele, sadece basının değil, Türkiye’nin demokratik geleceğinin de mücadelesidir.

 

 

Beğendim

Alkış

 

Sevdim

 

Beğenmedim

 

Kızgın

 

Hahaha

 


 



  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Pazar 9.1 ° / 6.6 ° false
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,85% -0,11
  • GRAM ALTIN

    7245,74% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

Zonguldak

13.03.2026

  • İMSAK 05:36
  • GÜNEŞ 07:02
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:23
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Kayseri Siyasetinden Türkiye’ye Örnek Buluşma: Farklı Partiler Aynı İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi

Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti

Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14