4’ÜNCÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ’NDE 78 BİLDİRİ SUNULACAK

4’ÜNCÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ’NDE 78 BİLDİRİ SUNULACAK

4’ÜNCÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ’NDE 78 BİLDİRİ SUNULACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Turizm Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen “4’üncü Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi” başladı. 5 Ekim’e kadar sürecek kongrede Türkiye, Romanya, Kazakistan, İran, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Hindistan, Almanya ve Azerbaycan’dan bilim insanları, 78 bildiri sunacak.

Yan flüt ve gitar resitali ile başlayan kongrenin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, kongrenin Aksaray turizminin gelişmesine ve hak ettiği yere gelmesine katkıda bulunacağını söyledi. Kongredeki temel vurgunun sürdürülebilirlik olmasına da atıf yapan Prof. Köse, “Doğal varlıklarımızı ve güzelliklerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarma konusunda yapılacak çalışmalara Üniversite olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Kongrenin verimli geçmesini temenni ediyor, katkı veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş ise 2015 yılında ulusal düzeyde başlayan kongrenin, 2017 yılında uluslararası bir boyut kazandığını belirtti. Aksaray’ın, sıklıkla “Hangi Aksaray?” sorusuna muhatap kaldığını dile getiren Dekan Altaş, tanıtım sorununun çözümüne katkıda bulunmak için bilimsel bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Pek çok insanın Hristiyanlığın Ortodoks mezhebinin Aksaray’dan yayıldığını, yüksek sesle ilk ayinin Selime Katedrali’nde düzenlendiğini, 10 bin 500 yıl önce ilk beyin ameliyatının Aksaray’da yapıldığını, Eğri Minare’yi, Hasan Dağı’nı, Tuz Gölü’nü bilmediğini kaydeden Prof. Altaş, bu değerleri geniş kitlelere duyurmak istediklerini vurguladı. Altaş, konuşmasını, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan kurum içi ve kurum dışı paydaşlarla teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Muharrem Tuna ve Prof. Dr. Orhan Batman turizmde sürdürülebilirlik ve sorumluluk bilinci konularında bilgiler verdi.



Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor