23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları

Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, İyi Parti İl Başkanı Özhan Türemiş, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı M. Mehmet Tüzün, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celil Acar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladılar 
                         

   AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 


Aksaray Valisi Ali Mantı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 100. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı; Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük gayret, fedakârlık, azim ve inançla yürüttüğü destansı İstiklal Mücadelesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden sürecin önemli merhalelerinden birisidir.
Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gibi önemli günlerin yıldönümlerini birer vesile olarak değerlendirmemiz büyük önem arz etmektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu düşünceden hareketle, bayram olarak kutlanan 23 Nisan’ı çocuklara hediye ederek çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmelerinin önemine dikkatleri çekmiştir.
Bu vesileyle, milletin bağımsızlığının, ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlanacağının somut bir ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.yılında, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Bayramlarını kutluyorum.
Çocuklara armağan edilmiş bu çok özel bayramda çocukların karşı karşıya bulundukları olumsuzlukların giderildiği, herhangi bir endişeye mahal bırakmayacak biçimde hayatlarını idame edebilecekleri bir dünya temenni ediyorum.
Ülkemizin bağımsızlığını, kalkınmasını ve muasır medeniyetler seviyesini yakalayıp geçmesini  sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere Aziz Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU


Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aydoğdu mesajında şunları söyledi.“ Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla istiklâl ve istikbâl mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için Meclis’in kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur.
23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır. Bugün bu ilanın 100. yılını idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.
Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen bir asırda, milletimizin huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir ve istikbalimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmalarını sürdürecektir.
Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir. Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. 23 Nisan 1920 ruhunu, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız, gençlerimiz çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, hedeflerimize ulaştıracaklardır.
Bu duygularla, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklâl Harbimizi sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.
Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.
AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcı olan ve devletimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi milli egemenliğimiz açısından önemli bir tarihtir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük payı olan, şahsımın da şu anda 27. Dönem MHP Aksaray Milletvekili olarak üyesi olduğum hepimizin iftihar ettiği bir kurumdur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.
Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, çağdaş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiş ve Lider Türkiye yolunda hızla ilerlemektedir.
Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL 


Aksaray İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erel mesajında şunlara yer verdi. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, onların bu bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır.
Bu vesileyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum...
AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI EVREN 


Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, milletimizin milli mücadele döneminde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden vatan toprakları uğruna verdiği büyük mücadeleler sonrasında TBMM’nin açıldığının altının çizdi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle tüm çocukların bayramını kutladı. 
Başkan Dinçer, TBMM’nin açılışının 100. yılı dolayısıyla Meclisin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet, Gazilere ise sağlıklı ve uzun ömürler diledi. 
COVID 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlik programında değişikliğe gidildiğini açıklayan Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Her 23 Nisan Bayramında olduğu gibi bu yılda ilk günkü heyecanla bayramımızı kutlayacağız. Bayramımız, toplum sağlığı için okul bahçesinde değil evlerde kutlanacaktır. Bu önemli günde hemşerilerimi ve çocuklarımızı evde kalmaya davet ediyorum. Ülke olarak 23 Nisan günü saat 21.00’da evlerimizin balkonlarından kutlamaya eşlik edeceğiz. Yine aynı saatte şehrimizde tüm hoparlörden İstiklal Marşımız okunacak. Bütün halkımızı ve çocuklarımızı balkonlara çıkmaya davet ediyorum” dedi.

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY


AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.Altınsoy, mesajında “23 Nisan 1920’de, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. Milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk gününden itibaren milletimizin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olmuştur ve bundan sonra da bu niteliğini koruyacaktır. Zira Türkiye ancak, farklılıklarını çatışma bahanesi değil, zenginleşme imkanı olarak gören bir anlayışla ilerleyebilir” ifadelerini kullandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 100’üncü yıl dönümünü, dünyada büyük bir hızla yayılarak insanlığı tehdit eden korona virüs salgını dolayısıyla buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirten Altınsoy, “Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yıl dönümünü hüzünlü bir şekilde kutlamaktayız. İnşallah temennimiz odur ki bundan sonraki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ruhuna uygun bir şekilde coşku içerisinde milletçe kutlarız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, millet, bayrak ve devlet uğruna şehit düşen, gazi olan, makamların en yücesine ulaşan her bir vatan evladını rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.
MHP AKSARAY İL BAŞKANI MUSTAFA ÇÖLKESEN 


MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Çölkesen mesajında şunları söyledi Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gururla kutluyoruz.
23 Nisan 1920 de, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yakılan hürriyet meşalesi tüm ülkeyi aydınlatmış, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur.
Dünyada tek Çocuk Bayramı olarak kutlanan 23 Nisan, bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir geleceğe çağrıdır. Milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişen çocuklarımız, devletimizi sonsuza kadar yaşatacaklardır.
Bu duygularla, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 23 Nisan'ın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.
AKSARAY İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÖZHAN TÜREMİŞ 


İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100 yılı olması nedeniyle büyük bir coşku ile kutlanması istenen ancak koronavirus salgınının gerektirdiği sosyal mesafenin korunması için iptal edilen kutlamaların evlerde çocuklarla yapılacağını söyleyen Türemiş “Yaşadığımız bu zorlu günlerde hepimiz anladık ki bilimin aydınlığı ve yol göstericiliği insanlığa doğaya en gerekli unsurlardan biridir. Bundan tam 100 yıl önce bu topraklarda bilimin aydınlığını getirecek bağımsız bir yönetim şeklinin temelleri atılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu ve egemenlik kayıtsız, şartsız Millet’e teslim edildi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü çocuklarımıza armağan etti ki O’nun ifadesiyle ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ kuşaklar tarafından geleceğe taşınsın. Yüz yıldır bu ülkede Millet egemenliğinin sürdüğü bu ülkede daha on bin yıllar düzenimiz devam etsin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı vatan yapanları, bu uğurda can verenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Çocuklarımız, tüm dünya çocukları, savaşın değil barışın, şiddetin değil sevginin egemen olduğu bayramları yaşasınlar” ifadelerini kullandı.
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ YUSUF ŞAHİN


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, milli egemenliğin tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100’üncü kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku, derin bir gurur ve tarifsiz bir mutlulukla kutladıklarını söyledi.
23 Nisan’ın millet egemenliğinin simgesi TBMM’nin kurulduğu gün olduğunu, ancak bazı günlerin çok daha derin anlamlar ihtiva ettiğini kaydeden Prof. Şahin, “23 Nisan 1920, imkânsızlık içinde olsa da bağımsızlık aşkı ile topyekûn bir milletin şahlandığı ve esaret prangalarını kırdığı gündür… 23 Nisan 1920, vatanına kast edenlere karşı ölüm yahut istiklal dışında hiçbir seçeneğe yer vermeyen bir milletin giriştiği destansı mücadele ve o büyük ruhun kalplere, zihinlere ve tarih sahnesine kazındığı gündür… 23 Nisan 1920, hâkimiyetin sadece millete ait olduğunun tüm dünyaya haykırıldığı gündür…” dedi. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılına erişmenin coşkusunu yaşadıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, “Hiç bir güç karşısında yılmadan; imanla, inançla, azimle, kararlılıkla kurulan ve bayrağının gölgesi kendi coğrafyasının çok daha ötesine düşen bir ülkenin evlatları olarak, bugün de vatan ve milletin müreffeh istikbali için çalışmaktayız. Medeniyet köklerinden kopmadan, manevi değerlerini unutmadan, aklın ve bilimin ışığında, ülkemizi daha nice 100’üncü yıllara taşıyacak olanlar ise çocuklarımızdır. Ecdadımızın tarih sahnesindeki asil mücadelesi, bizlerin olduğu gibi evlatlarımızın da ilham kaynağı olacaktır” dedi.
Rektör Yusuf Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Başta istiklal mücadelesinin Başkomutanı ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi dua, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.”
İl GENEL MECLİSİ BAŞKANI M.MEHMET TÜZÜN


Aksaray İl Genel Meclis Başkanı M. Mehmet TÜZÜN, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışın 100. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında; Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, 23 Nisan 1920’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile kurduğu TBMM, Cumhuriyetimizin kuruluşunun temelini oluşturmuştur.
Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin ve bu günü anlamlı kılan Türk ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.
AKSARAY İNTERNET GAZETECİLERİ CEMİYETİ BAŞKANI MUSTAFA AVCI


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100.Yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımlayan Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mustafa  Avcı, “Dünya tarihinin en büyük milleti olarak nice medeniyetler kuran ve bugün yine Dünyanın en geniş coğrafyasında varlıklarını sürdüren Türk milletinin mevcut en büyük ve en güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin şanlı iradesiyle tecelli etmiştir. O Meclis ki; nice acılar, nice hatıralar, nice hasretler üzerinde aziz milletimizin hür ve kahraman iradesiyle tam bağımsızlık ülküsü ile kurulmuş, milli kimliğe sahip çıkmış ve yüceltmiş, Kurtuluş Savaşımız da o kutlu çatı altında sevk ve idare edilmiştir.” diye konuştu.
Avcı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli, onurlu, kararlı ve azimli çalışmaları sonucu hukuki ve siyasi altyapısının hazırlanarak yürütüldüğünü söyledi:
“Bu bakımdan; ordular hazırlayıp ordular yönetmiş, çöken bir imparatorluğun enkazı üzerinde devlet kurmuş, zalimlere karşı mazlumların sözcüsü olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi aynı zamanda kahraman, gazi, aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur Meclisidir. Yeni neslin, milli ve manevi değerlerle donanmış bu onurlu ve kutlu mirasa, milli kimliğe sahip çıkacağına, egemenlik haklarından taviz vermeyeceğine yürekten inanıyorum.”
Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa  Avcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü bu duygu ve düşüncelerle idrak ederken, geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyor, yüce milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olması temenni ediyorum dedi.
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ İL TEMSİLCİSİ CELİL ACAR’IN 100. YIL MESAJI


Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 100.’üncu yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladığımız bugün, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin de atıldığı bir gündür. Bu müstesna günün akşamı saat 21.00’da tüm Aksaray’ı balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı okumaya ve binalarımızı, iş yerlerimizi Türk bayrağı ile süsülemeye davet ediyorum.
Günümüzde en çok yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın büyük ve güçlü Türkiye ideali ile yetiştirilmelidir. Bize düşen görev ise; çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek için gayret sarf etmeliyiz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir.
 Bu duygu ve düşünceyle; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve Türk Milletinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutlar; üzerinde yaşadığımız toprağı vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum.


 



  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

Başkan Dinçer yapamayacağım işin sözünü vermem dedi

Aksaray jandarma ekipleri yol kontrollerini sürdürüyor

AKSARAY ORTAKÖY M.Y.O DAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI VE YETİM ÇOCUKLARI VE ÖĞRENCİLERİNE İFTAR

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ “PELİNSU YILDIRIM DEMİR’E YAPMAK İSTEDİĞİ HİZMETLERDE DESTEK OLACAĞIM”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13