Tarih: 17.05.2024 16:01

2024 yılı UMKE Temel Eğitim Bölge Kampı Aksaray’da düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitim programı Aksaray’da gerçekleştirildi. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Konya, Aksaray ve Karaman illerinden 34 kişinin katıldığı UMKE Temel Eğitim Bölge Kampı sunulan tatbikat ile sona erdi.

Eğitim alan ekipler zorlu parkurlarda triaj, medikal arama kurtarma, güncelleme eğitimleri, koordinasyon ve oryantasyona yönelik beceri eğitimlerini yapılan tatbikatta test etti.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Koçaş Tarım İşletmesi kamp sahasında aldıkları teorik eğitimin ardından kurtarma ekiplerinin acil durum müdahale tatbikatını izledi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Abdullah Güleç’ten bilgi alan Vali Kumbuzoğlu olası bir afette koordinasyon ve hızlı müdahalenin çok önem arz ettiğini söyledi. Her türlü acil durum olaylarına karşı sağlık ekiplerinin her an hazır olmaları bakımından eğitim programlarının uygulandığını ifade eden Vali Kumbuzolu Konya, Aksaray ve Karaman illerinden gelen kurtarma ekiplerinin üç gün süren teorik eğitimlerini pratikte de başarılı şekilde uyguladıklarını söyledi.

Tatbikatı başarılı şekilde tamamlayan UMKE ekipleri ile bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu; çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —