Tarih: 28.10.2025 13:02

Aksaray’da Eski Cezaevi Yeni Hayat Merkezi’ne Dönüşüyor

Facebook Twitter Linked-in

 Aksaray Belediyesi'nden şehrin kalbine nefes aldıracak dönüşüm projesi

Aksaray Belediyesi, Zafer Mahallesi'nde yer alan eski cezaevi alanını modern bir yeni hayat merkezine dönüştürecek projenin temeli atıldı. Cumhuriyet Bayramı arifesinde düzenlenen törende, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer anlamlı mesajlar verdi.

"Bir Cezaevi Yerine Yeni Yaşantı Merkezi Açmak Anlamlı Bir Mesajdır"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet Bayramı öncesinde böyle bir projenin başlamasının büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

"Bugün bir cezaevi alanı yerine yaşantı merkezi inşa ediyoruz. Cumhuriyet, Hürriyetin sembolüdür; aile ise huzurun temeli. Güçlü devletler, güçlü ailelerden oluşur. Bu proje, hem aile değerlerimizi güçlendirecek hem de toplumun bir araya geldiği bir alan olacaktır."

Vali Kumbuzoğlu ayrıca, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesine dikkat çekerek, "Bu yeni yaşantı merkezi ailelerin buluşma noktası olacak" ifadelerini kullandı.

"Eski Cezaevi, Yeni Hürriyet Evi Olabilir"

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında Cumhuriyet'in 102. yılını kutlayarak projenin tarihsel önemine vurgu yaptı:

"Burası bir zamanlar Aksaray'ın hafızasında korkuyla anılan bir yerdi. Şimdi ise hürriyetin, dayanışmanın ve buluşmanın sembolü olacak. Belki de 'Eski Cezaevi, Yeni Hürriyet Evi' demeliyiz."

Aydoğdu, projeye verilecek ismin de anlamlı olması gerektiğini belirterek, "Eserler bazen isimleriyle yaşar" dedi.

"Aksaray'ın Yeni Nefes Alanı Olacak"

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni yaşantı merkezinin detaylarını paylaştı:

"Bu alan 1950'li yıllarda inşa edilmiş, yıllarca cezaevi olarak hizmet etmişti. Şimdi ise Aksaraylıların huzurla vakit geçireceği bir yaşantı alanına dönüşüyor. Proje sürecini profesyonel ekiplerle yürüttük. Yaklaşık 300 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz."

Başkan Dinçer, projede yer alacak unsurları şu şekilde sıraladı:

"Bu alan sadece bir park değil, Aksaray'ın yeni nefes alanı olacak," dedi.

Temel Atma Dualarla Gerçekleşti

 Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse,Baro Başkanı Erçin Mevlüt Düzgün,AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclisi Başkanı Latif Ağır
ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören il Müftüsü Veysel Işıldar'ın duası ve katılımcıların butona basmasıyla sona erdi. Katılımcılar, Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı günde Aksaray'ın yeni yaşam merkezinin temelini atmanın mutluluğunu paylaştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —